Păzea! S-a înfuriat interimarul Antonescu!

16 august 2012 | 11 Comentarii | Publicat in: Editorial

De când a ajuns la Cotroceni, Crin Antonescu, preşedintele interimar, calcă dintr-o strachină în alta, iar în ultimele zile, parcă a turbat de-a binelea. Deşi la preluarea mandatului de preşedinte „ad interim”– pe uşa din dos, fireşte, în urma puciului  realizat de guvernul şi parlamentarii uselişti, graţie căruia, în câteva zile, chiulangiul nr.1 din Parlament a ajuns preşedintele Senatului, iar apoi şef de stat – el declara că va fi un preşedinte discret, în scurt timp a dovedit că realitatea este alta.
Dacă ar fi un simplu om, l-am înţelege pe Crin Antonescu, individul care, printr-o conjunctură la care nici nu visa cu câteva luni în urmă, s-a văzut cocoţat pe cea mai înaltă poziţie în stat, iar acum, ţine cu dinţii de ea şi face pe dracu-n patru să rămână cât mai mult acolo. Dar ca om politic, încă destul de tânăr şi, în plus, de sorginte liberală, chiar că nu-l înţelegem. Nu-i înţelegem ieşirile publice din ultima perioadă şi nu putem fi de acord cu ele. Nu ne referim acum la cele  împotriva lui Băsescu, a CCR, CSM, chiar a Guvernului, de fapt, a tuturor celor care nu-i cântă în strună lui, preşedintelui interimar. Ci la ieşirile  de-a dreptul turbate din ultimele zile, prin care a înfierat cu furioasă mânie proletară pe emisarul SUA şi pe ambasadorul Americii la Bucureşti, după ce aceştia au exprimat, în mod oficial, îngrijorarea Washingtonului faţă de manevrele neconstituţionale făcute de Guvernul Ponta, cu sprijinul parlamentului dominat de uselişti. Ne referim la aroganţele meschine îndreptate de interimarul Antonescu în direcţia cancelarului german Angela Merkel, lui Jose Manuel Baroso, preşedintele CE, atunci când respectivii au sesizat derapajul actualei puteri useliste de la cele mai elementare reguli ale statului de drept şi au cerut dovezi ale funcţionării statului român în cadru democratic.
Văzând aceste lucruri, te întrebi cum poate un personaj care se declară politician de prim rang, ajuns – chiar şi conjunctural – pe fotoliul de şef de stat, să facă asemenea greşeli impardonabile? Cum poate el să nu înţeleagă mersul vremurilor? Ce poţi să spui despre un personaj care, cocoţat vremelnic pe fotoliul prezidenţial, se oţărăşte peste gard la şefii de stat ai unor ţări partenere, suduind la capitalismul ticăloşit, de la Washington, la Berlin şi până la Bruxelles? Există o singură explicaţie: un om care toată viaţa lui a chiulit, atât de la şcoală, cât şi din politică, n-are cum să înţeleagă aceste lucruri. N-ai ce să aştepţi de la un asemenea individ, decât să se comporte ca atare.
În infatuarea sa prezidenţială, şi în buimăceala din capul său, Crin Antonescu a declarat fără nici o reţinere că toţi cei care critică acţiunile puterii useliste sunt, vezi Doamne, influenţaţi de dezinformările lui Traian Băsescu, trimise cancelariilor occidentale  pe canale secrete ale acestuia şi de articolele publicate în presa din ţară. Oare chiar atât de naiv – ca să mă exprim eufemistic! – este acest politician ajuns în vârful vieţii politice şi administraţiei româneşti, să nu priceapă că Guvernul SUA, cel german, sau liderii Uniunii Europene nu  vorbesc la telefon cu garajul în care îşi petrece timpul Traian Băsescu de când este suspendat şi nici nu fac revista presei româneşti, dimineaţa, când îşi beau cafeaua? Chiar nu înţelege domnul preşedinte interimar că informaţiile exacte provin din cu totul alte surse şi ajung în cancelariile europene sau traversează Oceanul pe cu totul alte canale?
Dacă nu pricepe atâta lucru, sau în aroganţa şi în disperarea sa obtuză, nu vrea să recunoască ceea ce-i spune o lume întreagă, că manevrele sale, la nivel de guvern, parlament şi preşedinţie, au depăşit de mult cadrul legal, atunci, este clar că acest personaj trebuie să se retragă definitiv din viaţa politică, aşa cum a declarat-o, de altfel, într-un moment, poate, de luciditate.

Comentarii (11)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. resy spune:

  Nu credeam ca si acest ziar a trecut in randul pupincuristilor lui base,jenant….un articol de toata jena,ca sa folosesc cuvinte blinde.Eu stiu ca un ziarist trebuie sa isi respecte meseria ,sa fie echidistant si sa descrie realitatea.Rusineeeeeeee…nu o sa va mai cumpere nimeni….doar fricosii si pupincuristii….faliment scrie pe voi

 2. ion spune:

  Mai usor cu pianul pe scari nea Mircea, ca nu se stie…

 3. Mandel spune:

  Sa va fie rusine pupincuristilor de la mesagerul ! D-aia aveti culoarea portocalie.De fapt banii la voi nu au miros si pe undeva va inteleg.Da cu obrazul…cum stati?

 4. anonim spune:

  Sa trezit chiulaul numarul 1 Cacarau ,ca nu mai este presedinte ,cat de prost poate sa fie sa creada ca noi romanii care am votat la referendum ,la alegerile prezedentiale vom vota un alcoolist, cu ochii de peste mort care nu merge la parlament pentru ca joaca poker toata noaptea ,eu voi vota cu tribunul Corneliu Vadim Tudor ,nu cu Cacarau Antonescu chiulaul.

 5. Alex spune:

  DAN DIACONESCU PRESEDINTE ,JOS BASESCU ,JOS ANTONESCU

 6. zoon -politikon spune:

  Ma pui de lele si catele!Ce aveti cu dl.Mircea?Voi,lingai si postaci u.se.le. nu-i ajungeti nici pana la calcai ca nivel de inteligenta!

 7. carsan ioan spune:

  mircea felicitari pentru articol ,nu sunt fan basescu ,apreciez ca sub basescu justitia a devenit independenta(oricum pe cale);in rest se vede nivelul hunedoreanului…..stadiul iobagului

 8. Tavi spune:

  ‘Nea Mircea, pina aici nota mare !!!
  Vorbesti(scrii putin) , dar puuunctezi !!!
  E drept ca e greu ca , romanii uselisti sa priceapa ca au votat(cu toti turistii) , sapte milioane si jumatate , dar au uitat ca in “rahatul asta de tzara”, mai sunt 11(unsprezece milioane, cel putin) care au zis”Dati-l voi jos” , daca aveti “singe in instalatie” !!!
  S-auzim numai de bine !!!
  🙂

 9. DORIAN spune:

  Ce repede uita rromanii? Crrin Antonescu (zis pe buna dreptate a lui Cacarau) a ajuns parlamentar de pe locul trei pe lista de votare , nici macar de pe locul doi; asta cred ca spune totul despre valoarea lui ca politician si ca om. Pe asta nu l-au ales nici macar aia din satul lui si cred ca stiau de ce. Pacat de partidul liberal ca a fost acaparat de tot felul de nulitati si infestat cu acesti paduchi – Antonescu si ceata lui. Sper sa dispara acest puroi cat mai repede din sepctrul politic romanasc!

 10. MirciulicaBotGros spune:

  Lepadatule, prin ce scrii confirmi ca romanii au meritat dictatura sub toate denumirile ei (Legionari, PCR, PDL). Cand mancai in aceeasi sala cu mine dar matale erai la masa cu dl Antonescu nu faceai mutre. Vai de tine lingau politic. Iar voi poponari PDisti vedeti-va de culoarea voastra ca chioru oricum pleaca

 11. George spune:

  Nici cu rusii nu e bine nici cu UE si SUA nu e bine..

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Agent de pază, electrocutat pe linia ferată

Un tânăr de 22 de ani a ajuns în stare critică la spital, după ce s-a electrocutat la reţeaua de...

Gura lumii, 16.08.2012

Vorbesc cârcotaşii că un membru al partidului cu trei roze din municipiul cu cetate s-a supărat tare de tot pe...

De Sfânta Maria, spectacol in memoriam „Ileana Rus”

Magdalena Şerban Sărbătoarea Sfintei Marii este o zi mare pentru inimile locuitorilor din Geoagiu şi nu numai, ea fiind dedicată...

Închide