Agent de pază, electrocutat pe linia ferată

Cristina Ghenea

Un tânăr de 22 de ani a ajuns în stare critică la spital, după ce s-a electrocutat la reţeaua de alimentare a căilor ferate. Medicii spun că are şanse minime de supravieţuire.
Tragedia s-a petrecut marţi, la orele amiezii, pe raza staţiei CFR Simeria Triaj. Bărbatul – Dumitru M., din Suceava – lucra ca agent de pază în cadrul unei societăţi de profil şi era de serviciu în momentul producerii accidentului. Nimeni nu ştie de ce, dar se pare că acesta s-a urcat pe unul dintre vagoanele de marfă pe care le avea în supraveghere şi a intrat în câmpul electric al liniei de înaltă tensiune de 27.000 volţi, electrocutându-se. Şocul electric l-a aruncat imediat la pământ iar vegetaţia uscată de pe marginea terasamentului s-a aprins instantaneu. Pompierii şi paramedicii SMURD Simeria au intervenit pentru salvarea tânărului şi pentru stingerea incendiului produs, însă victima prezenta deja arsuri pe aproape tot corpul.
Potrivit echipelor de intervenţie, rănitul a primit îngrijiri medicale pe loc, fiind învelit în folia specială, utilizată pentru protecţia persoanelor ce au suferit arsuri, după care a fost preluat de medicii Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Deva. Ulterior, victima a fost preluată de un elicopter SMURD şi a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti.
„Pacientul prezintă arsuri de gradul II şi III pe circa 95 la sută din suprafaţa corpului şi, pe alocuri, carbonizări – în special, pe mâini şi torace. În ceea ce priveşte şansa acestuia de supravieţuire, pronosticul este rezervat“, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, dr. Alexandru Mahovici, de la Spitalul de Arşi din Bucureşti.
Cât despre incendiul de vegetaţie provocat în urma electrocutării tânărului de 22 de ani, acesta s-a propagat pe o suprafaţă de aproximativ 30 de metri pătraţi şi a fost stins de pompierii Detaşamentului din Deva, ajutaţi de membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Simeria. Oamenii legii şi reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara continuă cercetările în acest caz.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare