; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Patru oameni au scăpat nevătămați, după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un fulger

4 iulie 2019 | 1 Comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

Patru oameni, care se aflau într-o maşină ce urca spre staţiunea Parâng, au scăpat cu viaţă după ce autovehiculul a fost lovit în plin de un fulger în timpul unei furtuni, între persoanele afectate numărându-se şi Costel Avram, administratorul public al judeţului Hunedoara.

Cei patru, între care doi constructori şi doi reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Hunedoara, se deplasau miercuri după-amiază pe drumul judeţean care duce în staţiune pentru a verifica stadiul lucrărilor efectuate acolo, investiţia fiind una finanţată printr-un proiect al administraţiei judeţene.
Administratorul public al CJ Hunedoara a relatat, joi,că fulgerul a lovit maşina într-o antenă de recepţie, garnitura de cauciuc care o prindea de parbriz fiind transformată, aproape instantaneu, în cenuşă.
“Eram în maşina constructorului, împreună cu dirigintele de şantier. Ne-am oprit în vreo patru locuri. Ploua încet, mărunt şi fulgera, dar părea că fulgerele sunt departe. La un moment dat, cum mergeam cu maşina încet, am văzut un fulger puternic, cu o lumină puternică şi un nor de praf, în jurul maşinii. Antena maşinii a zburat, nici n-am văzut-o”, a spus Costel Avram.
După câteva secunde în care nu au realizat ceea ce s-a întâmplat, ocupanţii maşinii au văzut că spre ei se îndrepta un muncitor care lucra pe un excavator. Au coborât din autovehicul şi atunci au realizat că în spatele acestuia puterea fulgerului a făcut să apară şapte găuri în terasamentul drumului.
“Au fost câteva secunde în care nu am ştiut ce s-a întâmplat. La un moment dat, în faţa noastră, la 20 de metri, era un excavator. Muncitorul de pe excavator a fugit spre noi. Atunci am deschis uşa la maşină şi am coborât. Afară am văzut, în spatele maşinii, vreo şapte găuri în drum. Se vedea puterea fulgerului care a lovit”, a completat administratorul public al judeţului Hunedoara.
Acesta a recunoscut că abia câteva ore mai târziu şi apoi joi dimineaţa a realizat prin ceea ce a trecut. “A fost cumplit”, a spus Costel Avram, menţionând însă că, în Moldova, o vorbă din bătrâni spune că “ţi-a murit moartea” după ce o persoană trece prin asemenea momente. (Sorin Blada, Agerpres)

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Virgil spune:

    In masina esti tot timpul protejat. Vezi ce inseamna Faraday cage.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
O delegaţie a judeţului în vizită de lucru în Franţa

O delegaţie din care fac parte Sorin-Adrian Vasilescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Iosif-Daniel Iancu, cercetător ştiinţific în cadrul Muzeului Civilizaţiei...

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, dă un ultimatum. “Dacă până în 15 iulie, operatorul de gunoi nu se mobilizează, cer rezilierea contractului”

Primarul Devei, Florin Oancea, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că dacă operatorul de gunoi din municipiu nu prestează...

Bulina neagră, 5.07.2019

Dănuţ R., tânăr de 17 ani, din Petroşani Pentru că, după ce primise cu câteva zile înainte o condamnare pentru...

Închide