; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

O delegaţie a judeţului în vizită de lucru în Franţa

4 iulie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Mircea Crivăţ

O delegaţie din care fac parte Sorin-Adrian Vasilescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, Iosif-Daniel Iancu, cercetător ştiinţific în cadrul Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva şi Dan-Eugen Crişan, şef Serviciu relaţii externe, asocieri şi comunicare interinstituţională al Consiliului Judeţean, va efectua o vizită de lucru în Franţa, la Glux-en-Glenne, în perioada 7-9 iulie 2019.

Vizita are loc în urma invitaţiei conducerii Bibracte E.P.C.C. – Instituţie Publică de Cooperare Culturală, cu sediul în Glux-en-Glenne, care asigură administrarea patrimoniului din situl arheologic Bibracte Mont-Beuvray. Tema acestei întâlniri o constituie identificarea modalităţilor pentru punerea în valoare a sitului Sarmizegetusa Regia – Grădiştea de Munte, monument istoric aparţinând ansamblului Cetăţilor Dacice din Munţii Orăştiei, sit recunoscut UNESCO din anul 1999, prin Programul Patrimoniu Mondial Cultural.
Planificarea acestei acţiuni are loc în contextul derulării ”Protocolului de colaborare privind administrarea şi valorificarea siturilor arheologice Bibracte (Franţa) şi Sarmizegetusa Regia (România)”, încheiat şi semnat de către părţile franceză şi română, în luna noiembrie a anului trecut.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, dă un ultimatum. “Dacă până în 15 iulie, operatorul de gunoi nu se mobilizează, cer rezilierea contractului”

Primarul Devei, Florin Oancea, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că dacă operatorul de gunoi din municipiu nu prestează...

Bulina neagră, 5.07.2019

Dănuţ R., tânăr de 17 ani, din Petroşani Pentru că, după ce primise cu câteva zile înainte o condamnare pentru...

Bulina albă, 5.07.2019

Georgiana Miller, judoka, elevă la LPS Cetate Deva Pentru că la Campionatele Europene U18 de Judo, a cucerit o medalie...

Închide