; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, dă un ultimatum. “Dacă până în 15 iulie, operatorul de gunoi nu se mobilizează, cer rezilierea contractului”

4 iulie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Primarul Devei, Florin Oancea, a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că dacă operatorul de gunoi din municipiu nu prestează servicii de calitate până în 15 iulie 2019, atunci va rezilia contractul respectiv.

”Ce facem cu gunoiul neridicat, acum, vara?”
”Din păcate, avem din nou, probleme, ca şi în iarnă cu operatorul de gunoi. În caietul de sarcini, acesta trebuia să vină cu maşini noi. Nu este aşa. Nu este vina mea, nu este vina devenilor. Le-am atras atenţia celor de la SC Brai Cata. Nu ameninţ pe nimeni, dar nu se mai poate să mergem în acest ritm. Când am făcut scandal în iarnă, că nu sunt suficiente maşini care să ridice gunoiul, au putut aduce maşini pe care le foloseau la Haţeg, şi în localităţi unde această firmă operează. Sunt foarte hotărât să rezolv această situaţie de criză. Este vară, ce facem cu tot acest gunoi neridicat?. Există riscuri de infecţii. Nu am avut intenţia să ieşim din ADI Deşeuri Hunedoara. Suntem parteneri corecţi, nu suntem răzvrătiţi. Dar, nici nu pot accepta, ca primar, ca o societatea care funcţionează în Deva să nu presteze acel serviciu pe care şi l-a asumat prin caietul de sarcini. Înţeleg că se mai defectează câte o maşină, dar acest lucru a devenit o regulă, nu o excepţie la Brai Cata. Cei de la Brai Cata nu respectă orarul de ridicare a gunoiului, dar nu respectă nici măcar zilele stabilite. Oamenii stau cu tomberoanele în faţa caselor zile întregi, în Deva. Aşteptam ca acest operator să se mobilizeze”, a afirmat Florin Oancea, primarul Devei.

”Nu sunt o persoană conflictuală”
”Dacă după 15 iulie 2019, societatea nu respectă zilnic programul de ridicare a gunoiului şi contractul voi solicita ADI Deşeuri să voteze rezilierea contractului cu operatorul pe Zona 3 Centru. Eu, ca primar, sunt pus în situaţia de a deconta.Se pare că firma (n.r.-Brai Cata) nu înţelege că pentru mine şi administraţia publică locală este foarte important ca devenii să beneficieze de condiţii civilizate. Curăţenia oraşului este prioritară pentru noi toţi. În loc de o calitate mai bună a serviciilor de salubritate, vedem că este tot mai rău, lucru pe care nu îl voi tolera. Situaţia degenerează, acum disconfortul este mare şi riscăm să ne îmbolnăvim. Nu sunt o persoană conflictuală. Aceasta este cu adevărat o situaţie de criză, iar operatorul este depăşit de situaţie”, a adăugat edilul şef al Devei, Florin Oancea.
Primarul susţine că l-a informat şi pe prefectul judeţului despre situaţie şi ultimatum, dar şi pe directorul ADI Deşeuri, Eduard Felciuc. Oancea spune că angajaţi ai primăriei sunt nevoiţi să monitorizeze activitatea operatorului de gunoi, când acest lucru trebuie să-l facă salariaţii ADI Deşeuri. Aceştia sunt obligaţi, prin fişa postului, să monitorizeze activitatea operatorului. Însă, ce să vezi, asta nu se prea întâmplă. Deci, ca la noi, la nimenea.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 5.07.2019

Dănuţ R., tânăr de 17 ani, din Petroşani Pentru că, după ce primise cu câteva zile înainte o condamnare pentru...

Bulina albă, 5.07.2019

Georgiana Miller, judoka, elevă la LPS Cetate Deva Pentru că la Campionatele Europene U18 de Judo, a cucerit o medalie...

Gura lumii, 5.07.2019

Vorbesc gurile rele că un edil de pe la noi s-a săturat de cât de controlată este instituţia pe care...

Închide