Patru cabane mistuite de flăcări în Straja

Carmen Cosman

Misiune aproape imposibilă pentru pompierii din Valea Jiului, care au trebuit, în noaptea de duminică spre luni, să intervină la un incendiu izbucnit în staţiunea Straja. Patru cabane au fost mistuite de flăcări, dar pagubele puteau fi mult mai mari.

Iniţial, focul s-a manifestat la mansarda unei cabane, situată la 1.400 de metri altitudine, însă din cauza vântului puternic incendiul s-a propagat rapid la alte trei case de vacanţă. Două dintre cabanele arse din Straja se aflau încă în faza de construcţie, iar alte două erau funcţionale. De precizat că în Straja, izbucnirea unui incendiu este extrem de periculoasă, din cauză că imobilele sunt foarte de apropiate între ele şi se pot aprinde unul de la celălalt. În locul unde s-a aprins cabana noaptea trecută, era un conglomerat de case de vacanţă, dar, din fericire, echipele de intervenţie au reuşit să limiteze pagubele ce se puteau produce.
„Accesul a fost destul de dificil. În prima instanţă, autospecialele nu au putut urca, iar pompierii au mers fie pe jos, fie preluaţi de maşinile de teren din staţiune. Ulterior, drumul a fost curăţat şi au putut ajunge două autospeciale”, a declarat Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara. În cele din urmă, la locul incendiului au ajuns 50 de pompieri militari şi două autospeciale cu apă şi spumă. Pentru stingerea incendiului, au intervenit atât cei 50 de pompieri, dar şi nouă jandarmi montani şi salvamontiştii aflaţi în staţiunea hunedoreană.
Echipele de intervenţie au muncit trei ore pentru limitarea incendiului, dar apoi, s-a intervenit pentru îndepărtarea oricăror posibile focare. Din primele informaţii, se pare că focul s-a declanşat din cauza unui coş de fum neizolat corespunzător.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.