Patronii unei pensiuni din Haţeg, bătuţi crunt de turişti

Livia Botici

Duminică seara, patronii unei pensiuni din Haţeg au fost luaţi la bătaie de un grup de 40 de turişti, din Piteşti, aflaţi în excursie în judeţul nostru. Nemulţumiţi de condiţiile de cazare, piteştenii au distrus toată pensiunea, i-au sechestrat şi bătut măr pe administratori.

„S-au distrat toată ziua”

Grupul de turişti a ajuns la Pensiunea Belvedere, din Haţeg, duminică, în jurul orei 11. La acel moment, potrivit administratorilor pensiunii, ei nu au reclamat în nici un fel condiţiile de cazare, ba mai mult, au plătit şi restul sumei, în valoare de aproximativ 1.500 de lei. „În urmă cu ceva timp, în jur de 51 de persoane, din judeţul Argeş, venite în numele firmei SC Trans Proiect Trust 2000 SRL, ne-au contactat, pentru a-şi rezerva camere în pensiunea noastră. Ne-au dat un avans de 300 de lei, iar restul urma să-l plătească în momentul în care ajungeau în Haţeg. După ce turiştii s-au dus în camere, au mâncat, au mers la piscină, într-un cuvânt, s-au distrat toată ziua. Spre seară, însă, a început scandalul. Au venit la noi să ne spună că nu au condiţii bune şi că-şi vor banii înapoi, iar imediat după aceea, au început să ne înjure, să ne facă în toate felurile şi mai apoi, să ne lovească. Spuneau că fac parte din gruparea MISA”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Lucian Măruţă, patronul Pensiunii Belvedere.

„Poliţia nu a făcut nimic”

Potrivit celor doi administratori, soţ şi soţie, la scurt timp după ce a început scandalul, în jur de 20 de persoane, din grupul de la Piteşti, i-au sechestrat şi au început să-i bată. „Au intrat peste noi în birou şi ne-au sechestrat timp de un sfert de oră. Ne-au smuls telefonul fix din priză, ca să nu putem suna la poliţie, iar pe mine m-au luat la bătaie mai mulţi bărbaţi. Pentru că m-au văzut mai mare, îmi dădeau la picioare, ca să mă doboare, ceea ce au şi reuşit. Atunci, soţia, pe care au lovit-o, a strigat la fata de la recepţie să sune de pe telefonul ei la poliţie, deoarece oamenii ăştia ne omorau. Când poliţiştii au ajuns la pensiune, pur şi simplu nu au făcut nimic. Subcomisarul Mihai Tirea, de la Poliţia din Haţeg, stătea şi se uita la noi şi nu a legitimat nici o persoană dintre cele care ne agresaseră, cu toate că şi el, şi colegii lui au văzut că eu nu mai pot să merg, din cauza loviturilor. Mai mult, atunci când au sosit poliţiştii, soţiei mele i-au furat turiştii poşeta. Cu toate astea, nimeni nu a mişcat un deget. Pensiunea era răvăşită, eu aveam piciorul rupt, soţia era plină de vânătăi, însă, poliţiştii râdeau de noi. Aşa au înţeles ei să ne apere. Subcomisarul Tirea a spus că trebuia să-i legitimăm noi, să le reţinem buletinele. Mai mult, atunci când agresorii au plecat cu autocarul, poliţiştii i-au condus, urându-le drum bun. Este ceva de neimaginat”, mai povesteşte patronul pensiunii.

21 de zile în gips

În urma loviturilor primite, Lucian Măruţă, patronul pensiunii, va trebui să stea în gips cu un picior timp de 21 de zile, deoarece a suferit ruptură de ligamente, de menisc şi alte răni.

Referitor la incidentul care a avut loc duminică seara, la pensiune, poliţiştii spun că administratorii trebuie să depună plângere, pentru ca poliţia să înceapă cercetările, cu toate că la faţa locului au fost prezenţi oameni ai legii. Comisarul Florin Racoviceanu, adjunct al şefului Poliţiei oraşului Haţeg, declară că „nu s-a raportat nici o bătaie la Pensiunea Belvedere, iar dacă cineva reclamă că a fost bătut, vor fi luate măsuri împotriva celor vinovaţi“.

6 comentarii la „Patronii unei pensiuni din Haţeg, bătuţi crunt de turişti

 • 22 iunie 2010 la 7:36
  Legătură permanentă

  alo !militia romana!ce mai cauta acel militan la postul din hateg…i-a fost frica….daca da ,transferati-l pe un sat ,caci la oras nu face fata!

 • 22 iunie 2010 la 9:23
  Legătură permanentă

  patronul ar trebui sa dea politistii in judecata sau cel putin sa ii reclame undeva mai sus !
  o asemenea atitudine trebuie sanctionata!

 • 23 iunie 2010 la 0:13
  Legătură permanentă

  totusi , i-a cineva atitudine?
  alo romania ,trezeste-te!condamn acest gest al politiei Hateg !
  mesageru hunedorean ,,d-na Livia Botici,redactorii,asteptam raspunsul,urmarea cazului.
  sper ca luati atitudine macar voi.

 • 28 iunie 2010 la 18:43
  Legătură permanentă

  Intreb pe cei care au formulat si comentat acest topic: ati dormit vreo noapte la pensiunea Belvedere?
  Nu vreau sa dau prin noroi imaginea nimanui dar camerele acelei pensiuni sunt foarte friguroase si sunut dotate total neprimitor si nu merita sa fie numite camere de pensiune/motel/hotel. As fi preferat sa dorm in cort.
  In plus, in cazul meu, undeva in jurul 3 noaptea m-am trezit ca cineva incearca sa intre in camera. Am aflat abia a doua zi ca a fost o incurcatura cu niste camere iar alti turisti au crezut ca aceea e camera lor.
  Concluzionand si fara sa fiu partinitor, as zice ca dau dreptate turistilor din arges. Nu sunt de acord totusi cu modul in care s-au facut auziti..

 • 30 iunie 2010 la 8:23
  Legătură permanentă

  -˝domnul˝ patron minte cu nerusinare;
  – grupul de turisti de turisti a sosit pentru cazare dupa ora 19.00 in data de 20.06.2010;
  – o parte dintre turisti nemultumiti de conditiile de cazare au refuzat cazarea mergind la pensiunea alaturata CRISTAL;
  – ˝domnul˝ patron a cerut si plata camerelor neocupate (12 persoane intr-o camera, aceasta a fost oferta la o pensiune de 2 stele), aceasta ducind la nemultumirea turistilor;
  – dupa o discutie cu ˝domnul˝ patron, acesta a solicitat eliberarea camerelor pentru a putea restitui banii;
  – considerind ca ˝domnul˝ patron este un cetatean ˝cinstit˝ grupul a eliberat camerele pentru a reusi sa primeasca banii, lucru ce nu s-a intimplat acesta refuzind sa plateasca bani;
  – a fost sesizat politia, care a venit si a incercat sa medieze neintelegerea cu ˝domnul˝ patron;
  – cind ˝domnul˝ patron spune ca a fost agresat politia a afost acolo, acesta fiind in oficiu cu sotia;
  – tot circul cu ˝domnul˝ patron a luat sfirsit la ora 3 dimineata dupa ce la fata locului a sosit si politia economica, atunci cind ˝domnul˝ patron a intocmit un proces-verbal prin care restituia suma de bani pe care o incasase fara nici un document (ca la piata)mai putin avansul de 300 lei;
  – o parte din cele relatate au fost filmate de reprezentanti ai politiei locale
  – persoana care a redactat acest articol ar trebui sa se documenteze si nu sa dea cu ˝noroi˝ in politisti. Intradevar politia nu a putut face nimic in fata ˝domnului˝ patron Maruta care a spus ca el nu se sperie de nimic si chiar ia amenintat. Politia a stat la pensiune pina la plecarea grupului de turisti pentru a preintimpina orice ˝revolta˝ a turistilor care au asteptat ca intr-o sala de asteptare sa li se restituie banii.
  – pensiunea cu astefl de patroni artisti ar trebui scoasa din circuitul turistic

 • 2 iulie 2010 la 19:10
  Legătură permanentă

  Am o mare rugaminte pentru „doamna” LIVIA BOTICI: stati in fata oglindei cu articolul pe care l-ati scris si cititi cu voce tare…
  Multumesc!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.