Patinaj artistic. O nouă schimbare de program în competițiile internaționale

Federaţia inter­na­ţională de patinaj ar­tistic (ISU) a anunţat că viitoarea ediţie a Campionatului celor Patru Continente, pre­văzută în luna ianuarie în China, va avea loc în Estonia, din cauza pandemiei de Covid-19.
Campionatul celor Patru Continente este o competiţie rezervată patinatorilor din afara Europei. Cu toate astea, următoarea sa ediţie se va desfăşura pe Bătrânul Con­ti­nent, în capitala estoniană, Tallinn, între 18 şi 23 ianuarie, şi nu în oraşul chinez Tianjin, unde era programată iniţial.
S-a ajuns la această decizie după ce nici una dintre ţările de pe continentele implic­ate nu a dorit să organizeze acest cam­pio­nat. Mai mult, ediţia 2021 a „ISU Four Con­tinents”, programată la Sydney (Australia) nu a mai avut loc, tot din cauza crizei sanit­are globale.
De menţionat că la Tallinn se vor des­fă­şura la începutul anului viitor şi Europenele de patinaj artistic (12-16 ianuarie), cu o săp­tămână înaintea Campionatului celor Patru Continente. După evenimentul din Estonia, concurenţii se vor îndrepta totuşi către China, pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, care vor debuta pe 4 februarie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.