Haltere. Halterofilii români, evoluție bună la Europene

Campionatele Europene de haltere Under 23, desfăşurate la Rovaniemi (Fin­lan­da), au adus în palmaresul delegației Ro­mâniei 9 medalii, 3 de aur, 3 de argint şi 3 de bronz.

Medalii de aur și argint
Medaliile de aur au fost câştigate de Cristian Luca la cat. 55 kg, cu 112 kg, la stilul smuls, 131 kg, la stilul aruncat şi 243 kg, la total. Tot la categoria 55 kg, Valentin Ionadi Iancu, a câştigat cele trei medalii de argint, cu 108 kg, la stilul smuls, 131 kg, la stilul aruncat și 239 kg, la total.
Cele trei medalii de bronz ale României au fost aduse în ultima zi de concurs de Andrei Ciobanu, la cat. 102 kg, cu 162 kg, la stilul smuls, 187 kg, la stilul aruncat şi 349 kg, la total. La feminin, în cadrul categoriei 81 kg, Alexandra Alexe (foto) a încheiat întrecerea pe locul 4, la stilul aruncat cu 116 kg şi pe locurile 6 la stilul smuls şi la total, cu 89, respectiv 205 kg.
Larisa Dincă, reprezentanta României la cat. 55 kg, a obţinut locul 5, la stilul aruncat, cu 90 kg, locul 7, la total, cu 157 kg, iar la stilul smuls s-a clasat pe locul 8, cu 67 kg.
De asemenea, Bianca Dumitrescu a primit premiul Fair-Play al Federaţiei Europene de Haltere EWF pentru comportamentul sportiv în timpul Campionatelor Europene U23 din Finlanda, deaorece ea a fost obligată să stea în carantină două zile pentru un test Covid care a fost până la urmă fals negativ. Din păcate, pentru sportiva din România, rezultatul negativ al retestării RT-PCR nu a fost furnizat la timp pentru validarea ei la cântarul oficial.
Bianca Dumitrescu a evoluat ulterior într-o sesiune specială şi a fost premiată de multiplul campion olimpic şi mondial, geor­gianul Laşa Talahadze, de oficialii Comi­te­tu­lui de Organizare şi de Federaţia Finlandeză de Haltere.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.