Paşi înainte cu un scor mincinos

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara a mărit la nouă puncte distanţa faţă de următoarele clasate, Olimpia Satu Mare şi CS Oşorhei, după ce s-a impus cu 1-0 în meciul din deplasare cu Unirea Dej, echipă aflată pe locul doi înaintea etapei din weekend. Unicul gol a fost marcat de Făgărăşanu (min. 25), din penalti, însă diferenţa reală din teren a fost mult mai mare în favoarea negru-albaştrilor.

Mai pragmatici decât… FC Barcelona

Trupa antrenată de Marius Opric a trecut cu bine peste primul semieşec din campionat, înregistrat etapa trecută, 3-3, acasă, cu Şoimii Pâncota şi a făcut instrucţie cu Unirea Dej, chiar pe terenul acesteia. Păstrând proporţiile, meciul dintre lidera autoritară a Ligii a III-a, seria a V-a, şi fosta ocupantă a locului doi în aceeaşi ierarhie a semănat până la un punct cu confruntarea dintre Celtic Glasgow şi FC Barcelona, din etapa de săptămâna trecută a grupelor Ligii Campionilor. Hunedorenii au controlat jocul aproape la fel de autoritar ca şi galacticii, care au avut o posesie a mingii de 89 la sută, iar jucătorii de la Unirea au fost de multe ori în rol de simple jaloane. Însă, spre deosebire de catalani, care au pierdut surprinzător cu 1-2, negru-albaştrii au fost mai pragmatici şi au câştigat cu 1-0, obţinând trei puncte de aur cu care şi-au consolidat poziţia de lideri.

Multe ocazii, un singur gol

Echipa puternică a partidei s-a văzut încă din primele minute, când Făgărăşanu a dat tonul ofensivei hunedorene cu o centrare precisă, dar şutul cu latul al lui Nicula (5) a fost blocat de portar. Peste doar un minut, Podina a fost aproape de autogol, la centrarea lui Robert Cristian, dar un alt jucător al Unirii a salvat de pe linia porţii. Inevitabilul s-a produs în minutul 25. Făgărăşanu s-a infiltrat în careu printre doi fundaşi şi a fost agăţat de portarul Szekely. Tot el a transformat penaltiul, deschizând scorul, 0-1. Prima ocazie a Unirii a venit abia în minutul 44, când R. Stan a fost deposedat prin alunecare în careul hunedorean de Cuciula, iar gazdele au cerut lovitură de pedeapsă. Scenariul dominării hunedorene a continuat şi după pauză, însă negru-albaştrii nu au mai punctat deloc în ciuda a încă patru-cinci ocazii clare. Pepenar (47), R. Cristian (52), Nicula (61, de la doar trei metri), Nicula (78) şi Zdrîncu (92) au fost neinspiraţi şi nu l-au putut învinge pe portarul advers, pentru a scrie pe tabelă un scor mai aproape de realitatea din teren.

Unirea Dej – FC Hunedoara 0-0 (0-1)
A marcat: Făgărăşanu (25 din penalti).
Stadion: „Unirea”. Spectatori: 150
FC Hunedoara: A. Ilie – Dosan, Cuciula, Ambruş, Roiu – Găceanu – R. Cristian (Lintaru ’86), Vajda (cpt.), Pepenar (Suciu ’92) – Făgărăşanu – Nicula (Zdrîncu ’84). Antrenor: Marius Opric.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare