„Să votăm. Dar cu cine să votăm?”

Era un banc din epoca (zisă) de Aur: „Cum staţi cu recolta, e întrebat Ministrul Agriculturii /sau Primul Secretar. La Televiziune am terminat, la Radio mai avem puţin.“ În acea vreme, se spunea: „Trăim pentru a-i Raporta Tovarăşului“, iar acum, trăim pentru că suntem minţiţi regulat. Adică, din patru în patru ani.

Zeci de ani, înalţi funcţionari promovau hârtii, ziceau ei ireproşabile, în care realităţile erau prezentate roz, fără legătură cu ce se întâmpla prin ţară. Şi rutina a rămas în bună parte neschimbată. La o emisiune TV, funcţionari guvernamentali vorbeau în anglo-română despre minunatele programe promovate. Erau indignaţi apărându-şi realizările: programe atât de bune, trimise în repetate rânduri la Bruxelles, sublime pe hârtie, ca să se consume banii europeni, bani la care de fapt, omul de rând, dacă nu avea pile la partid, niciodată nu ajungea. În toţi cei 20 de ani, opoziţia spunea: aproape nimeni nu obţine acele fonduri. Trebuie întocmite proiecte complexe, care niciodată nu sunt destul de bune, şi chiar dacă sunt, nu au fost întocmite de cine trebuia.
Pericolul a două realităţi paralele, care nu se întâlnesc, una roz pe hârtie şi alta amară în ţară, este evident  pentru toata lumea, mai puţin pentru cei care ne-au condus şi ne conduc. Ne întrebăm cu toţii, de ce oare ne lăsăm minţiţi, cât oare ne mai pot minţi, de ce nu avem curajul să schimbăm ceva? Cât de greu să ne fie ca să producem schimbarea? De multe ori, efortul lor este mult mai mare, să bage bani în campanie, să cumpere tot, să mintă şi să  promită, pe  când nouă ne trebuie  doar 10 minute în ziua votului să schimbăm totul, indiferent de ce ar spune primarul, partidul sau vecinul. Important este ce vedem şi simţim pe propria piele. Eu sigur voi alege schimbarea, pentru că poporul român merită un trai decent.
Realitatea, uneori hâdă, rămâne în bună măsură neschimbată, departe de rapoartele şi imaginile idilice dorite, iar dacă dorim să schimbăm ceva, primul lucru cu care trebuie să începem este acela de a-i înlocui, pe toţi cei care ne-au reprezentat în parlament până acum. Cu ce sunt mai buni decât cei noi? Ce au făcut pentru dumneavoastră, pentru copiii dumneavoastră, cu cât trăiţi mai bine decât altădată? Conducerea unei ţări, cât de bună ar fi, trebuie să obţină realizări vizibile în teritoriu. Nu doar în situaţii scrise. Calea cea mai bună o fi ca însuşi preşedintele ţării să supervizeze şeful de şantier de la pod sau un parlamentar să taie panglici la zugrăvirea unui cămin şi să-şi picteze chipul în biserici?
Descentralizarea presupune responsabilităţi pentru aceia care ştiu exact despre ce este vorba, acolo jos. Deciziile luate prea sus pot să nu fie conforme cu realitatea, ci doar cu informaţia şi mai ales cu interesele parlamentarilor, care sunt şi ei oameni, au soţii, gineri şi nepoţi, cu afaceri diverse. De multe ori, chiar amante.
Am fost acuzat că am fost la PSD, că sunt traseist. DA, e adevărat, dar am ales să schimb ceva, când am văzut ce se întâmplă. Sunt tânăr, vreau să muncesc, vreau să plătesc taxe, să avem grijă de copii şi de cei în vârstă, vreau altceva, pentru că acum nu e bine. Dacă cineva îmi spune că totul e în regulă, adică un pensionar cu 700 lei, un tânăr angajat tot cu 700 lei, un profesor cu 1.000 lei sau un copil cu alocaţie de 40 lei pot să facă faţă facturilor, preţurilor, nevoilor, fără să fie ajutaţi de alţii, atunci da, sunt un mare traseist. E adevărat că PSD, PNL, PD-L asta au promovat, salarii de mizerie şi preţuri mari, ba mai mult, şi disponibilizări.
Aşadar, descurcaţi-vă români, trăiţi cum puteţi şi nu uitaţi să votaţi!!!

2 comentarii la „„Să votăm. Dar cu cine să votăm?”

  • 12 noiembrie 2012 la 15:17
    Permalink

    Votam, dar nu cu traseistii si drogatii . Ai ales sa schimbi macazul, acum te intereseaza situatia celor in suferinta pana acum ai fentat statul neplatind taxele la stat impreuna cu asociatul tau primar de Soimus, pana acum nu te-a interesat soarta celor mai saraci decat sa ajungi in functii mari pe care nu le-ai fi meritat pentru ca nu te-ai remarcat cu lucruri deosebite doar ca ai facut campanie asociatului tau Irimie Mihai , acum cand vrei sa accezi la fotoliul de deputat denigrezi din toate puterile pe fostul coleg de partid de parca numai el este contracandidatul tau . Oare cand ai fost in Anglia ai fost reprezentantul guvernului. Rusine sa-ti fie ca minti impreuna cu cea care i-ti scrie articolele – Sorina Popa

  • 12 noiembrie 2012 la 22:47
    Permalink

    Oare nu verifica nimeni ce a facut acest draia in anglia?si nu numai……verificati la ce banci a dat teapa,s.a.m.d.!acum vine cu vrajeli si cu pareri de rau?sau poate ne invata cum sa furam in Anglia,si asa cum stie el si in Romania!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare