ActualitateFlash

Paşapoarte biometrice pentru hunedoreni

02 pasaport_biometric

Nicolle Ebner

Conducerea Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple (SPCEEPS) Hunedoara a depăşit şi ultimul impediment care stătea la baza eliberării paşapoartelor biometrice-spaţiul în care să încapă toată aparatura şi echipamentele tehnice necesare eliberării unor astfel de documente de călătorie. Prin urmare, începând cu data de 14 ianuarie, hunedorenii pot depune cereri şi pentru obţinerea acestui tip de paşaport.

Au valabilitate de cinci ani
Începând cu data de 14 ianuarie 2010, SPCEEPS Hunedoara va soluţiona numai cereri pentru eliberarea paşapoartelor biometrice (electronice) şi paşapoartelor temporare. Potrivit şefului SPCEEPS Hunedoara, Florin Mocanu, începând de astăzi, 8 ianuarie, se sistează primirea cererilor de eliberare a paşapoartelor simple în sistem de ghişeu unic, pentru amenajarea spaţiului cu echipamentele  tehnice necesare emiterii acestor tipuri de documente, iar în zilele de 12-13 ianuarie nu se va lucra cu publicul. „Valabilitatea noilor documente de călătorie va fi de cinci ani pentru paşaportul electronic, respectiv trei ani în cazul minorilor sub şase ani, şi un an pentru paşaportul temporar. De reţinut că paşapoartele electronice nu se eliberează în regim de urgenţă, termenul de eliberare fiind de 30 de zile, iar pentru paşaportul temporar, care se eliberează doar în cazuri de urgenţă, va fi de până la trei zile”, menţionează Florin Mocanu, şeful SPCEEPS Hunedoara.

Mai multe elemente de siguranţă 
„Paşaportul biometric este dotat cu un cip care stochează datele personale ale posesorului. Actul este emis de Centrul Naţional Unic de Personalizare a Paşapoartelor Electronice şi are 50 de elemente de siguranţă, cu 18 mai mult decât paşapoartele actuale şi este singurul act de identitate care cuprinde ambele elemente de identificare ale posesorului, respectiv imaginea facială şi amprenta digitală. Conform noilor normative, contravaloarea paşaportului electronic (inclusiv TVA) va fi de 234 lei, iar cea a paşaportului temporar (inclusiv TVA) de 64,20 lei, taxe ce se vor încasa la CEC Bank. De asemenea, taxa consulară de 32 de lei şi tariful suplimentar de 100 de lei pentru emiterea actelor în regim de urgenţă, se vor depune, în continuare, în acelaşi cont al bugetului de stat deschis la unităţile de trezorerie.
Cererile se depun în baza acestor documente, menţionează şeful SPCEEPS Hunedoara.

One thought on “Paşapoarte biometrice pentru hunedoreni

  • Prelungiti pasapoartele temporare de la 1 an valabilitatea la 3 ani.Acestea sunt pasapoartele temporare, fara cip,pe care le vrea lumea si care sunt mult mai ieftine.Celelalte sunt o batjocora la adresa poporului roman!Sa ne i-a amprenta digitala,etc.!Ce suntem animale? Nici in Canada nu se intampla asa ceva! Magarilor, opriti hotia asta si plecarea capului in fata UE.Chiar asa a ajuns poporul roman sa aibe un pasaport normal- temporal valabil doar 1 an? Unele state cer valabilitatea pasaportului mai mare de 1 an si voi ne dati 1 an! Rusine celor care iau si celor care au aprobat aceasta prostie. prof. Cornelius Serghie-canada

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura