Sport

FC Deva propune reducerea contractelor

04 x 1 fc deva

Ciprian Marinuţ

Dacă se vor găsi resurse financiare pentru continuarea activităţii, jucătorii campioanei României la futsal, FC Deva, vor fi chemaţi şi la discuţii pentru diminuarea contractelor, ca soluţie extremă pentru a salva echipa.

Românii nu renunţă la pretenţii
Grupul internaţionalilor români de la FC Deva e însă reticent la eventuale reduceri salariale. „Jucătorii români care şi-au făcut o carte de vizită internaţională pe spatele clubului nostru au o părere foarte bună despre propria lor valoare şi nu par dispuşi la negocieri. Dacă nu vom găsi resurse şi nu vom putea continua activitatea, rămâne ca ei să se descurce pe cont propriu”, a spus  George Mara, preşedintele FC Deva. „Clubul e cu banii la zi faţă de mine şi eu aş vrea să rămân la Deva, însă nu cred că aş accepta o reducere a contractului. Situaţia este grea, nu vreau mărire de salariu, dar nici nu vreau să pierd din bani”, a afirmat Gabriel Molomfălean, unul dintre cei mai vechi componenţi ai echipei.

Doi străini pleacă, doi sunt dispuşi la negocieri
Spaniolul Jordy Illa şi brazilianul Phillipe Prado, cei mai valoroşi stranieri de la FC Deva, ar dori să continue să activeze la FC Deva, însă preferă să plece, decât să-şi reducă pretenţiile financiare. În schimb, ceilalţi doi brazilieni, mai tineri, portarul brazilian Rafael Fabio şi Kaue, s-au arătat dispuşi la negocieri. „Fabio şi Kaue sunt la început de drum şi vor să se afirme, aşa că s-au arătat gata să-şi reducă pretenţiile financiare şi să rămână la formaţie, dacă vom continua activitatea. În schimb, Jordy Illa şi-a găsit deja echipă în Spania, iar Prado are şi el oferte”, a precizat George Mara, preşedintele FC Deva. Chiar dacă stranierii de calibru vor pleca, FC Deva nu va renunţa la antrenorul spaniol Sito Rivera, care e şi tehnician al echipei naţionale a României. „Am o înţelegere cu Ionuţ Lupescu în ceea ce-l priveşte pe Sito Rivera şi o să mi-o respect”, a precizat George Mara.

Au nevoie de ajutor
Pentru a se menţine în top, FC Deva, tripla campioană a României la futsal, are nevoie de sprijin financiar urgent, altfel riscă să îşi înceteze activitatea. Echipa mai contează acum doar pe sprijinul Consiliului Local Deva şi al Consiliului Judeţean Hunedoara şi pe unii sponsori foarte apropiaţi. „Dorim să atragem şi alţi sponsori alături de echipă, cu scopul de a o menţine la acelaşi nivel de performanţă. Invităm aşadar, orice om de afaceri sau orice companie care iubeşte futsalul şi performanţa să ni se alăture. Acceptăm orice formule de colaborare, de la o simplă sponsorizare, la parteneriat sau chiar la cedarea, fără pretenţii, a clubului, dacă vine o firmă puternică şi serioasă. Important e să nu lăsam ca echipa să pice în mediocritate din motive financiare sau mai grav, să o lăsăm să dispară, cum au păţit şi alte formaţii”, a adăugat George Mara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura