FC Deva propune reducerea contractelor

8 ianuarie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

04 x 1 fc deva

Ciprian Marinuţ

Dacă se vor găsi resurse financiare pentru continuarea activităţii, jucătorii campioanei României la futsal, FC Deva, vor fi chemaţi şi la discuţii pentru diminuarea contractelor, ca soluţie extremă pentru a salva echipa.

Românii nu renunţă la pretenţii
Grupul internaţionalilor români de la FC Deva e însă reticent la eventuale reduceri salariale. „Jucătorii români care şi-au făcut o carte de vizită internaţională pe spatele clubului nostru au o părere foarte bună despre propria lor valoare şi nu par dispuşi la negocieri. Dacă nu vom găsi resurse şi nu vom putea continua activitatea, rămâne ca ei să se descurce pe cont propriu”, a spus  George Mara, preşedintele FC Deva. „Clubul e cu banii la zi faţă de mine şi eu aş vrea să rămân la Deva, însă nu cred că aş accepta o reducere a contractului. Situaţia este grea, nu vreau mărire de salariu, dar nici nu vreau să pierd din bani”, a afirmat Gabriel Molomfălean, unul dintre cei mai vechi componenţi ai echipei.

Doi străini pleacă, doi sunt dispuşi la negocieri
Spaniolul Jordy Illa şi brazilianul Phillipe Prado, cei mai valoroşi stranieri de la FC Deva, ar dori să continue să activeze la FC Deva, însă preferă să plece, decât să-şi reducă pretenţiile financiare. În schimb, ceilalţi doi brazilieni, mai tineri, portarul brazilian Rafael Fabio şi Kaue, s-au arătat dispuşi la negocieri. „Fabio şi Kaue sunt la început de drum şi vor să se afirme, aşa că s-au arătat gata să-şi reducă pretenţiile financiare şi să rămână la formaţie, dacă vom continua activitatea. În schimb, Jordy Illa şi-a găsit deja echipă în Spania, iar Prado are şi el oferte”, a precizat George Mara, preşedintele FC Deva. Chiar dacă stranierii de calibru vor pleca, FC Deva nu va renunţa la antrenorul spaniol Sito Rivera, care e şi tehnician al echipei naţionale a României. „Am o înţelegere cu Ionuţ Lupescu în ceea ce-l priveşte pe Sito Rivera şi o să mi-o respect”, a precizat George Mara.

Au nevoie de ajutor
Pentru a se menţine în top, FC Deva, tripla campioană a României la futsal, are nevoie de sprijin financiar urgent, altfel riscă să îşi înceteze activitatea. Echipa mai contează acum doar pe sprijinul Consiliului Local Deva şi al Consiliului Judeţean Hunedoara şi pe unii sponsori foarte apropiaţi. „Dorim să atragem şi alţi sponsori alături de echipă, cu scopul de a o menţine la acelaşi nivel de performanţă. Invităm aşadar, orice om de afaceri sau orice companie care iubeşte futsalul şi performanţa să ni se alăture. Acceptăm orice formule de colaborare, de la o simplă sponsorizare, la parteneriat sau chiar la cedarea, fără pretenţii, a clubului, dacă vine o firmă puternică şi serioasă. Important e să nu lăsam ca echipa să pice în mediocritate din motive financiare sau mai grav, să o lăsăm să dispară, cum au păţit şi alte formaţii”, a adăugat George Mara.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Paşapoarte biometrice pentru hunedoreni

Conducerea Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple (SPCEEPS) Hunedoara a depăşit şi ultimul impediment care stătea la...

S-a epuizat vaccinul pandemic

În urma campaniei de vaccinare a personalului medical, a elevilor de peste 16 ani şi a persoanelor care au solicitat...

Trei jocuri în exil

Lucrările de schimbare a suprafeţei de joc, ce se desfăşoară în această perioadă la Sala Sporturilor din Deva, încurcă rău...

Închide