Politica si administratie

Parlamentarii PDL încearcã sã-şi salveze imaginea

Nicolle Ebner

După ce, în luna mai a acestui an, consilierul local PRM Constantin Stoica, acuza guvernul Boc de încurajarea cu bună ştiinţă a evaziunii fiscale şi nerespectarea promisiunilor electorale, făcute în campania electorală în legătură cu redeschiderea Uzinei „Mecanica Orăştie”, deputatul PDL Iosif Blaga (foto) a anunţat, într-o conferinţă de presă, că a început să facă lobby, la guvern, pentru reluarea producţiei de tuburi din fontă ductilă la întreprinderea respectivă.

Ce mai spune puterea…

„Problema ţine de ministerele Economiei şi Finanţelor. L-am rugat pe premierul Emil Boc să-i aducă pe cei doi miniştri la o masă şi să se ia o decizie în ceea ce priveşte reluarea producţiei, fapt care ar crea 300 de locuri de muncă în Orăştie. În plus, din taxe şi impozite s-ar aduce bani la bugetul de stat şi la cel al Consiliului Local Orăştie”, a afirmat deputatul PDL, Iosif Blaga.

…şi ce părere are opoziţia din Consiliul local

„În campania din 2008, Emil Boc a promis locuitorilor din Orăştie că va redeschide Uzina Mecanica Orăştie, respectiv fabrica de tuburi din fontă ductilă, unica investiţie de acest gen din Sud-Estul Europei, însă, nici vorbă de aşa ceva. Unitatea a devenit raiul afaceriştilor. De patru ani, se chinuie o firmă din Germania să o preia, însă guvernul nu vrea. În loc să facem tuburi pentru reţelele de apă şi canalizare, care înseamnă locuri de muncă pentru locuitorii din Orăştie, le importăm de la alţii, pe bani grei şi comisioane grase pentru cei care deţin puterea decizională. Peste 80 de milioane de euro a investit statul român în fabrica din Orăştie, pe care o ţine închisă. Aceasta este una din găurile negre financiare pe care o suportăm cu toţii, deoarece Executivul nu vrea să redeschidă fabrica, aşa cum a promis în campania electorală. Este o adevărată risipă şi batjocură la adresa noastră”, a declarat consilierul local Constantin Stoica, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută, în 11 mai, la sediul PRM Deva.

În 2002, când s-a inaugurat secţia de producţie a tuburilor de fontă ductilă de la Orăştie, se preconizase că investiţia va putea fi amortizată în şapte ani. Secţia nu a funcţionat decât un an, iar la această oră, în întreprindere mai sunt 29 de angajaţi – cinci directori iar restul, paznici.

3 comentarii la „Parlamentarii PDL încearcã sã-şi salveze imaginea

  • mai nenorocitule cat ai stat primar a facut numai faradelegi si acum vii si votezi taierii de pensii si salarii sa-ti fie rusine sa nu mai calci in orastie sa ceri voturii esti un zero barat dumnezeu nu bate cu paru

  • Singura masura de iesire din criza este taierea pensiilor si a salariiolr?
    Aceasta masura este anti-romaneasca!
    R U S I N E ! Iata ca U D M R + tradatorii P D L au reusit sa aduca populatia in conditii de trai ca in secolul XIX, la limita supravietuirii.

  • Nicoleto, halal scriitoare la fitzuica ! Crezi ca stapanii tai liberali sunt oameni? Te inseli. Sunt artisti la faradelegi si hotii !

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura