ActualitateFlash

Municipiul Hunedoara, înecat cu apă de ploaie

Livia Botici

Furtunile de la sfârşitul săptămânii trecute au făcut ravagii pe străzile din municipiul Hunedoara, dar şi în oraşul Călan şi comunele Teliucul Inferior şi Beriu. Oamenii din aceste localităţi s-au simţit neputincioşi în faţa torentelor, care au făcut ca străzile să nu se mai vadă, iar zeci de gospodării au stat în apa de jumătate de metru, mai bine de 24 de ore.

Peste 100 de apeluri la 112

Tot dezastrul a început sâmbătă după-masa, în jurul orei 13, atunci când judeţul Hunedoara a fost acoperit de nori negri, de parcă se apropia sfârşitul lumii. La scurt timp, aproximativ o jumătate de oră, după ce a început să plouă, zeci de cetăţeni din municipiul Hunedoara, dar şi din comunele învecinate, disperaţi de faptul că apa începea să se strângă din ce în ce mai mult, în curţile caselor lor, au cerut ajutorul pompierilor. „La faţa locului au fost direcţionate şase autospeciale, 13 motopompe şi patru camioane de intervenţie, dar şi 100 de pompieri”, a declarat Sg. Maj. Alin Mateş-Pop, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Stradă, şcoală şi spital

Potrivit reprezentanţilor ISU Hunedoara, cea mai afectată localitate, de potopul abătut asupra judeţului, a fost municipiul Hunedoara. Aici, apa a inundat aproape 20 de străzi şi a prins captivi, în interiorul supermarketului Penny zeci de clienţi, care nu au mai putut ieşi afară, decât cu ajutorul pompierilor, deoarece parcarea şi interiorul magazinului au fost acoperite de ape. De asemenea, subsolul Spitalului Municipal Hunedoara şi parterul Colegiului Tehnic „Matei Corvin”, dar şi o farmacie, au fost inundate, în urma torentului. Cel mai afectat cartier, în urma ploii torenţiale, a fost Micro 5, acolo unde, pe străzi, apa a trecut de nivelul roţilor de la maşini, iar în unele părţi, asfaltul a fost de-a dreptul smuls de pe terasament. Aproape 50 de gospodării au fost distruse de dezlănţuirea naturii, dar pagubele nu pot fi deocamdată estimate. „În cursul zilei de ieri, angajaţii ISU au mai intervenit pentru a scoate apa din şapte locaţii, iar în acest moment, în municipiu, mai sunt inundate două clădiri, şi anume magazinul Penny Market şi Colegiul Tehnic Matei Corvin. Pagubele materiale nu se cunosc deocamdată, dar pot să spun că sunt însemnate, pentru fiecare om în parte, care a avut de suferit de pe urma furtunii”, a declarat Ovidiu Hada, primarul municipiului Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura