; charset=UTF-8" /> Stiri si informatii de ultima ora din judetul Hunedoara - Mesagerul Hunedorean

Parlamentarii ALDE părăsesc partidul, rând pe rând, sau în grup

20 februarie 2020 | 3 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

Călin Popescu Tăriceanu încearcă o alianţă politică, pentru a scăpa de prăbuşirea ALDE. În aceste zile, după ce se zvoneşte că aproape toţi parlamentarii partidului vor să plece la alte formaţiuni politice, lucrurile nu sunt deloc roz pentru fostul premier.

Astfel, deputatul ALDE Calotă Ică, preşedintele ALDE Teleorman, a declarat, ieri, că aproximativ 12 deputaţi ai formaţiunii vor părăsi partidul într-o săptămână. „Un lucru este clar, nu mai avem grup parlamentar. În momentul de faţă, în ALDE eu nu mai rămân. Dar unde şi spre ce zări voi pleca, nu aş putea să vă spun încă. Suntem un grup de parlamentari care vom pleca spre nişte destinaţii. În maximum o săptămână, 10 zile, voi anunţa către ce voi merge. Suntem 23 de parlamentari, dintre care minimum 12 şi maximum 16 parlamentari vom pleca din ALDE“, a afirmat Calotă.
El a explicat că una dintre nemulţumirile sale este că, neavând grup parlamentar, ALDE nu va mai avea reprezentanţi în secţiile de votare. „Or, a intra în alegerile parlamentare fără oameni în secţiile de votare, credeţi-mă, ştiu ce înseamnă. O altă nemulţumire este că, după ce ALDE a votat împotriva Guvernului Dăncilă şi a votat Guvernul Orban, preşedintele ALDE se îndreaptă înapoi spre PSD şi Pro România. De ce am mai făcut mişcarea asta cu ungerea PNL, dacă acum încercăm să ne întoarcem unde am fost? Eu nu o să pot să mai fac vreodată o alianţă cu PSD. Mi-a ajuns una. Am fost 25 de ani în PNL şi aproape şase ani în ALDE. Noi am fi dispuşi să mergem în PNL“, a mai spus Calotă. Totodată, deputatul Andrei Gerea a anunţat ieri că demisionează din ALDE pentru a se dedica proiectului politic „Prin noi înşine“, proiect pe care ar fi vrut, iniţial, să îl dezvolte alături de Călin Popescu-Tăriceanu. „Este un proiect politic de Dreapta“, a declarat Gerea, infirmând o înscriere a sa în PNL.
Contactat, deputatul ALDE de Hunedoara Marius Surgent a afirmat că nu vrea să părăsească partidul. „Cred că lucrurile vor fi lămurite în câteva zile. Nu mai avem grup parlamentar, noi, cei de la ALDE, şi din cauza asta nu mai putem nici să iniţiem proiecte de legi. Dacă pleacă toţi, ce să fac, în final o să plec şi eu“, a spus deputatul Marius Surgent, preşedintele organizaţiei judeţene Hunedoara a ALDE. Surgent a venit în ALDE de la PNL.

Loading...

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Gicutu spune:

    Cu molot in frunte ALDE se duce usor usor in prăpastie. Jos cu nemernicul de molot. O jigodie si un hot.

  2. Ion spune:

    Da ce așteptați? cu i ia fost asta vreodată loial ce are asta sa l reprezinte social și moral!se știe ca și urmărește interesele peste tot ca trădează pe oricine ca i lacom deși la vedere nu are nimic,familie nu are cum avea unu ca el ce dovezi mai vreti!JEG A FOST JEG V A MURI DAR PE UN POST BUN SE PARE CA ȘI ARANJEAZĂ !PACAT DAR DUMNEZEU NU DOARME CA A FĂCUT ȘI RĂU MULT!

  3. Nelu spune:

    A trădat pe molot care l a făcut ce a fost și degeaba ce vine de acum e groaznic!Prietenii îl știu nu l mai vreau de restul nu i capabil e greu sa fii singur după ce ai distrus ca prostul tot!luberalii au profitat cât au putut !

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Sorin Vasilescu a pierdut procesul cu Consiliul Judeţean

Ieri, magistraţii de la Tribunalul Hunedoara au respins cererea de suspendare a actului administrativ prin care vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara,...

Marcel Goia nu mai candidează pentru un nou mandat de primar la Haţeg

Primarul Haţegului, Marcel Goia (în dreapta), nu mai vrea la primărie! El a anunţat că nu va mai candida pentru...

Contrar informaţiilor ajunse la locuitorii comunei. Urgenţa din Ilia nu se va închide!

După depozitul ilegal al celor care lucrează la reabilitarea căii ferate, acum, sătenii din comuna Ilia au o altă problemă....

Închide