Actualitate

Părintele Necula: Primiţi cartea aceasta nu ca pe o sumă de lecţii, ci ca pe inima mea, mereu aprinsă de dorul lui Dumnezeu şi al Vostru

Anul acesta, Salonul Hunedorean al Cărții l-a avut printre invitații de marcă pe binecunoscutul și îndrăgitul preot prof. univ. dr. habil. Constantin NECULA, unul dintre cei mai cunoscuți slujitori români ai altarului, un duhovnic dăruit cu har care se bucură de aprecierea oamenilor de toate vârstele.

S-a apropiat mai mult de sufletele credincioșilor
„La această întâlnire, părintele Constantin Necula a prezentat două cărți al căror autor este: Ogorul cu îngeri și Zile și cărți, ambele apărute la Sibiu cu binecuvântarea ÎPS Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolit al Ardealului, la prestigioasa Editură Agnos din Sibiu. Personalitatea părinte­lui Necula nu mai are nevoie de prezen­tare, este cunoscut, îndrăgit, apreciat și respectat nu doar de către credincioșii practicanți, ci și de către cei care caută încă răspunsuri la întrebări legate de credință, de Dumnezeu. Pe lângă slujirea altarului, pe lângă dedicarea trup și suflet vocației sale de duhovnic, de preot ortodox, părintele Necula s-a pus și în slujba scrisului pentru care vădește un talent evident. Astfel, prin zecile de volume de predici, de studii și articole de teologie ortodoxă, a încercat și a reușit să se apropie și mai mult de sufletele credincioșilor cărora le-a tălmăcit cărțile sfinte cu parabolele și pildele lor, făcân­du-le accesibile publicului larg”, a afir­mat managerul Bibliotecii Județene.

Nu l-a părăsit
„Cele două cărți pe care părintele Necula le-a lansat la Deva sunt, fiecare în felul ei, o caldă pledoarie pentru lectură, pentru prezența cărții în viața de zi cu zi a fiecăruia dintre noi. „Nu îmi aduc aminte de vreo etapă din viața mea în care să nu-mi fie cartea prietenă” spune părintele Necula în prefața cărții sale Zile și cărți și această afirmație simplă cuprinde pasiunea pentru citit pe care a avut-o toată viața. A citit, a intrat în mari biblioteci ale lumii, legătura cu cartea nu l-a părăsit și nu-l părăsește. În cea de-a doua carte, Ogorul cu îngeri, se află o serie de povestiri, adevărate pilde creștine în care personajul cel mai drag autorului este Dumnezeu. Credința adevărată străbate ca un fir roșu fiecare povestire, oriunde s-ar petrece „acțiu­nea” ei: în România, în Italia, în Franța, în Japonia, în Africa sau Chile. Este o carte pentru copii, pentru tineri, o carte pe care părinții ar trebui să le-o citească copiilor pentru că fiecare povestire are un mesaj, un tâlc, o învățătură. „Primiți cartea aceasta nu ca pe o sumă de lecții, ci ca pe inima mea, mereu aprinsă de dorul lui Dumnezeu și al Vostru, prietenii mei cititori”, încheie atât de frumos prefața cărții sale părintele Necula”, a spus Sebastian Bara, managerul Biblio­tecii Județene. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura