Părintele Constantin Necula: Dumnezeu este stăpânul istoriei pe care o trăim

Biblioteca Județeană „Ovid Densu­sianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în parteneriat cu Editura Agnos din Sibiu, a organizat recent conferința preotului Constantin Necula și lansarea cărții sale, « Fără de EL, pierim ».

Cu toții învățăm de la părinte
«Îndrăgitul preot Constantin Necula, prezent din nou la Deva spre marea noas­tră bucurie, a susținut o conferință în fața unui public numeros, dornic să se împărtășească din tezaurul său de înțelepciune și spiritualitate. Această întâlnire cu părintele Necula a avut acum o însemnătate sufletească mult mai mare, deoarece a avut loc într-o zi de du­blă sărbătoare a Ortodoxiei: prima du­minică de după Sfânta Înviere (Duminica Tomii) și praznicul Sfântului Gheorghe, Purtătorul de biruință, chiar de ziua bibliotecarului. Cei care urmăresc acti­vi­ta­tea părintelui Necula, cei care se îm­păr­tășesc din vorbele sale care merg direct la suflet știu că aceste întâlniri sunt prilejuri de îmbogățire interioară, de cufundare în slovele Sfintei Scripturi, de apropiere de Dumnezeu și de tot ce este sfânt. Tineri și vârstnici, chiar și cei care au o credință ezitantă, toți au ce învăța din întâlnirile cu părintele Necula, din scrierile sale atât de înțelepte », a spus Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Județene.
«La această întâlnire de la Deva, pă­rintele Necula a venit cu cel mai recent volum al său de scrieri, volum intitulat Fără de El, pierim. Cum ne explică însuși autorul, titlul cărții nu este ales deloc întâmplător, ci el răspunde nevoii « de a ne aduce aminte că Dumnezeu este Stă­pânul Istoriei pe care o trăim. Și încă un Stăpân – Iubitor. Care nu ne părăsește doar pentru a îngădui celor care cons­truiesc scenarii ori speculează pe seama evenimentelor – extrem de dureroase – lumii pentru a avea dreptatea lor, pentru a fi satisfăcuți în orgoliul lor de lideri de opinii ori creatori de curente ideologice”. Cartea a fost scrisă în perioada pan­de­miei și în lunile ce i-au urmat, ea fiind o adevărată călăuză pentru toți cei care se simt rătăciți, fără nădejde, sau cei care îl caută pe Dumnezeu în aceste vremuri gre­le, derutante, pline de întrebări ră­mase fără răspuns”, a adăugat Sebastian Bara. (A.Năstase)