Parcul de Afaceri din Simeria a trecut în administrarea primăriei

25 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

De ieri, Parcul de Afaceri (foto) din oraşul Simeria a fost preluat de primărie, după ce, de la înfiinţare, el a fost administrat de Consiliul Judeţen, prin Agenţia de Dezvoltare Economică Hunedoara (ADEH)

Peste 100 de locuri de muncă
Primarul Simeriei, Emil Rîşteiu (foto), susţine că Parcul de Afaceri va fi administrat de cei de la Centrul Cultural şi de Creaţie al oraşului. „L-am preluat, e adevărat. S-a încheiat monitorizarea fondurilor europene, pentru că obiectivul a fost construit şi cu bani europeni, nerambursabili. Consiliul Local Simeria a aprobat această preluare de la Consiliul Judeţean. Pe partea de creare de locuri de muncă, nu au fost îndeplinite 100 la sută cerinţele. Încercăm, de acum încolo, să ocupăm toate spaţiile disponibile aici. Halele, cinci la număr, sunt toate ocupate. Dar mai e partea de birouri. Centrul Cultural şi de Creaţie va administra Parcul de Afaceri, ocupându-se şi de partea economică, evident. Sunt peste 100 de locuri de muncă nou create, dar mai este nevoie de încă câteva zeci. Doar indicele de înfiinţare a locurilor de muncă nu a fost îndeplinit, cu restul indicatorilor suntem în regulă. Investiţia a fost una cu fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, dar şi cu bani de la Consiliul Judeţean şi de la Primăria Simeria”, a declarat primarul Emil Rîşteiu pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.
Construcţia Parcului de Afaceri din Simeria s-a finalizat în 2014. Uniunea Europeană a contribuit cu 7,8 milioane de lei, Consiliul Judeţean Hunedoara cu 3,9 milioane de lei, iar Primăria Simeria cu 9,5 milioane de lei.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Marius Surgent: Măsurile de sprijin în economie luate de Guvernul PNL au dat rezultate

Criza globală generată de pandemia Covid-19 care a impus, într-o primă fază, instituirea stării de urgenţă, a necesitat soluţii concrete...

Patru ani furaţi!

Patru ani ne-au furat Laurenţiu Nistor şi PSD Hunedoara! 4 ani de visuri, de speranţe, ani din viaţa noastră în...

Service-urile auto hunedorene, vizate de protecţia consumatorilor

Potrivit unui comunicat de presă al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, controalele au avut loc în perioada 15 - 19...

Închide