Parcul auto al Ambulanţei are nevoie de resuscitare

Oana Mihnea04 Ambulante

Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Hunedoara funcţionează şi cu maşini care au peste 300.000 de kilometri la bord. În mod normal, ambulanţele care depăşesc 300.000 kilometri ar trebui schimbate pentru a asigura eficienţa în intervenţii. Din păcate, ministerul nu dispune de fondurile necesare pentru a asigura înnoirea parcului auto imediat ce acesta nu se mai încadrează în parametri.
Aproape 300 de angajaţi
Potrivit datelor furnizate de medicul Călin Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al SAJ Hunedoara, în prezent serviciul deţine 54 de ambulanţe, dintre care 21 au peste 300.000 kilometri rulaţi. Una dintre acestea are 500.000 kilometri iar şase au înregistrat 400.000 de kilometri. Din cele 54, cinci sunt de tip C2, de terapie intensivă, 33 sunt de tip B1/B2, cu medic sau asistent, nouă tip A1/A2 pentru transport şi şapte pentru consultaţii la domiciliu, care în prezent staţionează în garaj pentru că nu sunt medici suficienţi care să asigure în regim non-stop serviciul respectiv. „Putem spune că judeţul nostru se află între cele fruntaşe ţinând cont că la un număr de 54 de autospeciale avem 280 de angajaţi, dintre care 25 medici, 105 asistenţi, 111 ambulanţieri şi 13 dispeceri. Acesta este numărul de posturi maxim prevăzut şi toate sunt ocupate. Deocamdată, nu sunt fonduri pentru schimbarea ambulanţelor“, a declarat dr. Călin Dumitrescu.
Serviciul de Ambulanţă Judeţean Hunedoara are filiale la Deva, Brad, Ilia, Orăştie, Hunedoara, Haţeg, Baru Mare, Petroşani, Lupeni şi Vulcan. De la Călan, personalul a fost detaşat la Hunedoara atunci când s-a făcut reducere de posturi iar acum zona este acoperită de cei din Hunedoara şi cea de la Haţeg.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.