Parcare supraterană în centrul Devei

13 noiembrie 2019 | 2 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

În centrul Devei, de la Inspectoratul Şcolar şi până la Prefectură, în anul viitor, va demara proiectul de reabilitare a zonei. Întreaga arteră va deveni una pietonală, iar în aceste condiţii, întrebarea este ce ne facem fără acele locuri de parcare?
Edilul şef al reşedinţei de judeţ, Florin Oancea, susţine că este nevoie de construirea unei parcări supraterane, în apropiere de parcarea cu plată din Piaţa Unirii. „Voi propune consilierilor locali achiziţionarea terenurilor de lângă parcarea cu plată. Vrem să ridicăm o parcare supraterană acolo, cu vreo 200 de locuri. Accesul se va face şi din Strada Aurel Vlaicu, iar pe lângă clădirea Teatrului de Artă vrem să facem o alee, să fie acces şi de pe Bulevardul 1 Decembrie la acea parcare. Investiţia va fi finanţată din bugetul de anul viitor. Sunt paşi mulţi de făcut, dar este singura variantă, pentru rezolvarea cu locurile de parcare din centrul Devei”, a declarat Florin Oancea, primarul municipiului Deva.
Problema parcărilor în reşedinţa de judeţ nu este de ieri, de azi. Creşterea numărului de maşini este îngrijorătoare, dacă ne gândim câte locuri de parcare avem în oraş. De aceea, ideea unei parcări supraterane este salutată de mulţi dintre deveni, în primul rând că se fac 200 de locuri, pe o suprafaţă relativ mică.
Vechea conducere a Primăriei Deva voia să construiască o parcare supraterană în faţa Spitalului Judeţean, dar proiectul a picat, din cauză că nu era potrivit arhitectural.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. nume spune:

    incerc sa-mi imaginez struto-camila balaur rezultata din imperecherea cladirilor vechi din zona cu picioroangele din beton ale parcarii aeriene,totul ingramadit intr-un spatiu in care ,evident,nu exista loc ptr alte constructii.Deci dupa ce comunisti idioti au demolat pe jumatate singura zona atractiva din oras,alt idiot vrea sa aseze o parcare peste ce a mai ramas.Cladirea postei e abandonata-cred,mallul ala e o rusine goala /plina de haine de gubela,etc,de ce nu se folosesc spatiile astea?Prostimea ce parere are?

  2. ionas spune:

    De ce nu se muta primaria si cele citeva servicii din zona mai la marginea orasului astfel incit sa fie locuri de parcare din belsug linga acestea?
    Iarasi ceva tunuri financiare pe bani UE ?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Oancea a rezolvat criza cărbunelui de la Termocentrala Mintia

Situaţia de la Termocentrala Mintia îi depăşeşte pe actualii şefi de aici. În aceste condiţii, primarul Devei, Florin Oancea (foto),...

Proiect de două milioane de euro pentru oraşul de pe Cerna. Revitalizarea centrului istoric al Hunedoarei

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, nu se dezminte! Un nou proiect, de data aceasta în valoare de două milioane de...

Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă pentru acordarea veniturilor de completare minerilor disponibilizaţi

Guvernul a adoptat ieri, miercuri, ordonanţa de urgenţă pentru acordarea veniturilor de completare în cazul minerilor care vor fi disponibilizaţi...

Închide