Cum te echipezi pentru un weekend la munte

14 noiembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Publicitate

Când mergi la munte și vremea e friguroasă, trebuie să ai grijă ce haine porți. Dacă sunt prea groase, vei transpira și o să te simți inconfortabil. Pe de altă parte, nici hainele subțiri nu te vor ajuta deoarece se poate să îngheți de frig. Soluția este să porți mai multe straturi de îmbrăcăminte! Iată care sunt acestea!

Îmbrăcămintea termică

Primul strat este cel de bază și are rolul de a absorbi umezeala și de a o transfera către exterior, păstrând pielea uscată. De aceea, este indicat să porți îmbrăcăminte de corp (tricou, bluză, pantaloni). În general, aceasta este creată dintr-un material sintetic, ce are o capacitate bună de termoreglare. Dar se poate să fie alcătuită și dintr-o fibră naturală, precum lâna merinos, care îndepărtează mirosurile neplăcute și reține căldura chiar și atunci când este udă.

Îmbrăcămintea izolantă

Al doilea strat nu intră în contact direct cu pielea, dar este responsabil cu păstrarea unei temperaturi confortabile pentru corpul tău. Necesită o îmbrăcăminte lejeră, de densitate medie și cu tehnologie Polartec. În principiu, vei avea nevoie de un pulover de lână, o jachetă cu puf sau una sintetică. Acest strat este recomandat împotriva rafalelor de vânt sau ninsorilor! Nu va fi mereu necesar dacă vremea e decentă dar îl poți aduce cu tine în rucsac pentru orice eventualitate.

Îmbrăcămintea impermeabilă

Acest strat intră în contact direct cu aerul și include geci cu puf, căptușite sau de snowboard.

Rolul lui este cel de a te proteja împotriva ploii, vântului și zăpezii! Pentru ca acest lucru să se întâmple, este necesară tehnologie de tipul hardshell, softshell sau windstopper. Iar pe lângă geci, poți purta și suprapantaloni sau accesorii precum căciula și mănușile.

Ce încălțăminte să porți

Alegerea încălțămintei pentru munte trebuie făcută cu foarte mare grijă! Dacă porți o pereche de ghete obișnuite există riscul de a te accidenta, deoarece vei aluneca de câteva ori, mai mult ca sigur. Pentru a preveni acest lucru, ia-ți încălțăminte specială!

Poți alege o pereche de bocanci de munte din următoarele categorii:

  • Categoria uşoară: Sunt un fel de pantofi sport de munte înalţi, ce protejează în special glezna. Talpa este groasă, având limba pantofului integrată în bocanc, pentru a împiedica pătrunderea apei.
  • Categoria medie: Au construcția rigidă și sunt ideali pentru traseele dificile şi accidentate. Conțin bombeuri solide, tălpi cimentate, crampoane și cusături foarte rezistente.
  • Categoria grea: Îi poți folosi pentru o escaladă! Sunt impermeabili și prevăzuți cu diverse întărituri de plastic, iar căptușeala este special concepută pentru a proteja piciorul de temperaturi extrem de scăzute.

Caută niște ghete pentru bărbați de la etopsport.ro, cu un număr sau o jumătate de număr mai mare decât ce porţi tu! Îți vor permite mişcarea liberă a piciorului și îl vor menține în siguranță!

Poți purta și pantofi sport, creați pentru drumeţiile în natură! Au talpă flexibilă şi aderentă, fiind în același timp solidă și rezistând contactului îndelungat cu pietrele. Se aseamănă cu pantofii sport obișnuiți, precum cei de la etopsport.ro și sunt destinaţi pentru potecile de munte, cu grad scăzut de risc. Sau poartă o pereche de sandale! Sandalele de munte sunt prevăzute cu barete ajustabile şi diverse întărituri pentru a fixa piciorul și au talpa solidă și rezistentă la șocuri.

Echipamentul perfect pentru o excursie la munte

Chiar dacă un weekend la munte poate fi distractiv, e nevoie să te echipezi corespunzător pentru această activitate. Dacă porți haine prea groase, vei transpira și te vei simți incomod! Iar dacă porți haine prea subțiri, vei îngheța de frig! De aceea, ar fi mai bine să porți trei straturi de îmbrăcăminte care să te ajute să rezolvi ambele probleme. Urmează sfaturile de mai sus pentru a putea face acest lucru în mod corect!

 

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Parcare supraterană în centrul Devei

În centrul Devei, de la Inspectoratul Şcolar şi până la Prefectură, în anul viitor, va demara proiectul de reabilitare a...

Oancea a rezolvat criza cărbunelui de la Termocentrala Mintia

Situaţia de la Termocentrala Mintia îi depăşeşte pe actualii şefi de aici. În aceste condiţii, primarul Devei, Florin Oancea (foto),...

Proiect de două milioane de euro pentru oraşul de pe Cerna. Revitalizarea centrului istoric al Hunedoarei

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, nu se dezminte! Un nou proiect, de data aceasta în valoare de două milioane de...

Închide