EvenimentFlash

Parcă l-a înghiţit pământul!

Cristina Ghenea

Acţiunile de căutare a lui Dumitru Smarande, turistul de 72 de ani dispărut în Retezat în urmă cu aproximativ două săptămâni, continuă, dar au fost restrânse. Bărbatul rămâne, în continuare, de negăsit, iar salvamontiştii susţin că nu au mai întâlnit niciodată o astfel de situaţie, de parcă pe om l-ar fi înghiţit pământul.
Rătăcit în data de 9 septembrie, la 2.300 de metri altitudine, în zona „Porţile Închise”, din Munţii Retezat, bărbatul din Braşov este căutat în continuare de către cei de la Salvamont. Acţiunile, însă, au fost restrânse, iar asta, după ce turistul a fost căutat de zeci de salvamontişti şi jandarmi montani, atât pe traseele principale, cât şi în împrejurimile acestora. „Am căutat în toată zona alpină de creastă. Am informat inclusiv turiştii, pentru a ne sesiza în cazul în care observă vreo urmă”, a precizat Ovidiu Bodean, şeful serviciului Salvamont.
De asemenea, Ovidiu Bodean a mai adăugat că în prezent, acţiunile sunt desfăşurate de doar trei patrule, formate din câte doi salvamontişti şi că acestea vor continua căutările, atât cât vremea bună le va permite. Unul dintre motivele pentru care nu mai poate asigura o acţiune amplă, la care să participe un număr mare de salvamontişti, este bugetul limitat. „Nu ne ajung banii pentru a acoperi astfel de costuri. Din bugetul stabilit la începutul anului, trebuie să plătim toate cheltuielile serviciului Salvamont – de la salarii, indemnizaţii de hrană în diferite acţiuni, echipamente, pregătire profesională şi utilităţi, până la întreţinerea refugiilor şi a bazelor Salvamont”, a precizat Bodean.
Cât despre cei din familia turistului de 72 de ani, aceştia ţin legătura zilnic cu salvamontiştii, în speranţa unor veşti. „Sunt foarte mulţumit de treaba făcută de salvamontişti” – a fost singura declaraţie a lui Sorin Smarande, fiul bărbatului dispărut în munţi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura