Parc industrial în Valea Jiului?

Sorina Popa

La sfârşitul săptămânii trecute, la sediul Ministerului Economiei, a avut loc o întâlnire a comisiei interministeriale, constituită pentru elaborarea unei strategii de dezvoltare a Văii Jiului.

Prefectul judeţului, Attila Dezsi (foto), a declarat că discuţiile s-au axat pe necesitatea înfiinţării unui parc industrial în Valea Jiului, care să gestioneze toate suprafeţele de teren disponibile pentru o astfel de destinaţie. De asemenea, s-au prezentat suprafeţele de teren disponibile pentru atragerea de investiţii în această zonă a judeţului.

Să se pună în valoare potenţialul turistic

Un alt aspect abordat a fost cel al necesităţii elaborării unui proiect privind dezvoltarea integrată a turismului în Valea Jiului, care să pună în valoare potenţialul turistic al zonei. „E nevoie de surse de finanţare, pentru elaborarea masterplanului Văii Jiului. Totodată, se va analiza şi se vor pune la dispoziţie terenurile fostelor situri industriale, după ecologizarea acestora. Pe lângă faptul că mineritul în Valea Jiului trebuie să continue, este necesară implementarea unei strategii de dezvoltare integrată a zonei, care să vizeze atât infrastructura rutieră, feroviară şi de afaceri, cât şi punerea în valoare a potenţialului turistic şi uman existent. Acestea vor asigura alternative reale de relansare economică a Văii Jiului”, a declarat Attila Dezsi, prefectul judeţului Hunedoara.

3 comentarii la „Parc industrial în Valea Jiului?

 • 24 ianuarie 2011 la 11:45
  Legătură permanentă

  Avem incredere in doamna deputata Monica Iacob Ridzi si in domnul prefect Attila Dezsi oameni cu suflet pentru Valea Jiului,credem in continuarea mineritului la noi si dezvoltarea altor activitati pentru copii nostri care acum sunt someri stand acasa.

 • 24 ianuarie 2011 la 11:48
  Legătură permanentă

  Avem incredere in doamna deputata Monica Iacob Ridzi si in domnul prefect Attila Dezsi oameni cu suflet pentru Valea Jiului,credem in continuarea mineritului la noi si dezvoltarea altor activitati pentru copii nostri care acum sunt someri stand acasa.Succes in rezolvarea acestor probleme.

 • 25 ianuarie 2011 la 0:20
  Legătură permanentă

  Ceva prospaturi a gasit Mister prefect?
  Sau nu sunt inca birouri pe unde sa se (re)produca?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.