Parc industrial în Valea Jiului?

24 ianuarie 2011 | 3 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

La sfârşitul săptămânii trecute, la sediul Ministerului Economiei, a avut loc o întâlnire a comisiei interministeriale, constituită pentru elaborarea unei strategii de dezvoltare a Văii Jiului.

Prefectul judeţului, Attila Dezsi (foto), a declarat că discuţiile s-au axat pe necesitatea înfiinţării unui parc industrial în Valea Jiului, care să gestioneze toate suprafeţele de teren disponibile pentru o astfel de destinaţie. De asemenea, s-au prezentat suprafeţele de teren disponibile pentru atragerea de investiţii în această zonă a judeţului.

Să se pună în valoare potenţialul turistic

Un alt aspect abordat a fost cel al necesităţii elaborării unui proiect privind dezvoltarea integrată a turismului în Valea Jiului, care să pună în valoare potenţialul turistic al zonei. „E nevoie de surse de finanţare, pentru elaborarea masterplanului Văii Jiului. Totodată, se va analiza şi se vor pune la dispoziţie terenurile fostelor situri industriale, după ecologizarea acestora. Pe lângă faptul că mineritul în Valea Jiului trebuie să continue, este necesară implementarea unei strategii de dezvoltare integrată a zonei, care să vizeze atât infrastructura rutieră, feroviară şi de afaceri, cât şi punerea în valoare a potenţialului turistic şi uman existent. Acestea vor asigura alternative reale de relansare economică a Văii Jiului”, a declarat Attila Dezsi, prefectul judeţului Hunedoara.

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Minerii de la EM Livezeni spune:

  Avem incredere in doamna deputata Monica Iacob Ridzi si in domnul prefect Attila Dezsi oameni cu suflet pentru Valea Jiului,credem in continuarea mineritului la noi si dezvoltarea altor activitati pentru copii nostri care acum sunt someri stand acasa.

 2. Minerii de la EM Livezeni spune:

  Avem incredere in doamna deputata Monica Iacob Ridzi si in domnul prefect Attila Dezsi oameni cu suflet pentru Valea Jiului,credem in continuarea mineritului la noi si dezvoltarea altor activitati pentru copii nostri care acum sunt someri stand acasa.Succes in rezolvarea acestor probleme.

 3. Eu spune:

  Ceva prospaturi a gasit Mister prefect?
  Sau nu sunt inca birouri pe unde sa se (re)produca?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Patru pesedişti pentru Primãria Deva

Organizaţia PSD Deva şi-a desemnat posibilii candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului. Este vorba de patru candidaţi, senatorul Cosmin...

Patru ani fără Maria Cioncan

Vineri, la patru ani de la tragica dispariţie a Mariei Cioncan, cei care au cunoscut-o şi au preţuit-o au depus...

Bronz la şah pentru C.S. Vulcan

Şahiştii de la C.S. Vulcan, antrenaţi de Teodor Berinţan, au debutat în anul competiţional 2011, prin prezenţa la turneul open...

Închide