Politica si administratie

Parc industrial în Valea Jiului?

Sorina Popa

La sfârşitul săptămânii trecute, la sediul Ministerului Economiei, a avut loc o întâlnire a comisiei interministeriale, constituită pentru elaborarea unei strategii de dezvoltare a Văii Jiului.

Prefectul judeţului, Attila Dezsi (foto), a declarat că discuţiile s-au axat pe necesitatea înfiinţării unui parc industrial în Valea Jiului, care să gestioneze toate suprafeţele de teren disponibile pentru o astfel de destinaţie. De asemenea, s-au prezentat suprafeţele de teren disponibile pentru atragerea de investiţii în această zonă a judeţului.

Să se pună în valoare potenţialul turistic

Un alt aspect abordat a fost cel al necesităţii elaborării unui proiect privind dezvoltarea integrată a turismului în Valea Jiului, care să pună în valoare potenţialul turistic al zonei. „E nevoie de surse de finanţare, pentru elaborarea masterplanului Văii Jiului. Totodată, se va analiza şi se vor pune la dispoziţie terenurile fostelor situri industriale, după ecologizarea acestora. Pe lângă faptul că mineritul în Valea Jiului trebuie să continue, este necesară implementarea unei strategii de dezvoltare integrată a zonei, care să vizeze atât infrastructura rutieră, feroviară şi de afaceri, cât şi punerea în valoare a potenţialului turistic şi uman existent. Acestea vor asigura alternative reale de relansare economică a Văii Jiului”, a declarat Attila Dezsi, prefectul judeţului Hunedoara.

3 comentarii la „Parc industrial în Valea Jiului?

  • Avem incredere in doamna deputata Monica Iacob Ridzi si in domnul prefect Attila Dezsi oameni cu suflet pentru Valea Jiului,credem in continuarea mineritului la noi si dezvoltarea altor activitati pentru copii nostri care acum sunt someri stand acasa.

  • Avem incredere in doamna deputata Monica Iacob Ridzi si in domnul prefect Attila Dezsi oameni cu suflet pentru Valea Jiului,credem in continuarea mineritului la noi si dezvoltarea altor activitati pentru copii nostri care acum sunt someri stand acasa.Succes in rezolvarea acestor probleme.

  • Ceva prospaturi a gasit Mister prefect?
    Sau nu sunt inca birouri pe unde sa se (re)produca?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura