Savu a restituit banii minerilor

24 ianuarie 2011 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Carmen Cosman

Vasile Savu a plătit aproape toată datoria pe care o avea faţă de Liga Sindicatelor Miniere. Cât a fost lider sindical al minerilor, Savu s-a înfruptat cu două mâni din banii Ligii, dar instanţa i-a tăiat factură şi l-a scos dator vândut!

Suma totală, calculată de anchetatori, este de aproximativ 150.000 lei, atât către LSMVJ, cât şi către Confederaţia Sindicatelor Miniere din România (CSMR), pe care a condus-o.
Vasile Savu a fost trimis în judecată, după ce procurorii DNA au stabilit că acesta s-ar fi folosit de influenţa şi autoritatea sa pentru obţinerea de foloase necuvenite. Potrivit procurorilor anticorupţie, în perioada 2002-2003, el a încercat să îi determine pe liderii LSMVJ şi ai CSMR să aprobe alocarea unor sume pe care, ulterior, le-ar fi folosit în scopuri personale, cauzând, astfel, un prejudiciu de aproape 100.000 de lei. Totodată, inculpatul ar fi falsificat mai multe acte, iar banii ar fi fost folosiţi de acesta în scop personal în timpul deplasărilor în străinătate, Savu motivând că reprezintă interesele economice ale sindicatelor. 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, care l-a condamnat Vasile Savu la trei ani de închisoare cu suspendare, dar şi la plata sumei de 86.208 de lei cu titlu de despăgubiri pentru daune materiale către LSMVJ, respectiv 68.055 de lei către CSMR. De asemenea, i s-a interzis dreptul de a ocupa vreo funcţie în cadrul unei organizaţii sindicale.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Patru pesedişti pentru Primãria Deva

Organizaţia PSD Deva şi-a desemnat posibilii candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului. Este vorba de patru candidaţi, senatorul Cosmin...

Patru ani fără Maria Cioncan

Vineri, la patru ani de la tragica dispariţie a Mariei Cioncan, cei care au cunoscut-o şi au preţuit-o au depus...

Bronz la şah pentru C.S. Vulcan

Şahiştii de la C.S. Vulcan, antrenaţi de Teodor Berinţan, au debutat în anul competiţional 2011, prin prezenţa la turneul open...

Închide