Parapantist la un pas de moarte

9 iunie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Bărbatul a rămas suspendat la circa 20 de metri de sol, după ce parapanta i s-a agăţat în liniile de înaltă tensiune din zona Brazi- Râu de Mori.
Pe lângă pericolul unei căderi în gol, care s-ar fi soldat cel puţin cu răni grave, mai exista şi riscul ca zburătorul să se elec­tro­cu­teze, chiar dacă nu atingea firele de elec­tri­citate. În operaţiunile de salvare a bărbatului au fost implicaţi 10 pompieri ai Deta­şa­men­telor Deva şi Hunedoara cu 3 autospeciale şi un echipaj Salvamont. Misiunea de salvare a pompierilor a fost extrem de dificilă, dar a avut un final fericit iar parapantistul este ne­vătămat. ”Parapantistul suspendat de firele de curent la aproximativ 20 de metri înăl­ţime, a ajuns în siguranţă la sol. Echipajul de pompieri a utilizat autoscara pentru a ajunge la bărbat. Acesta a fost consiliat să de­cu­pleze sistemul care îl lega de parapantă şi a fost preluat în nacela autospecialei”, a pre­cizat Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara. Zona Brazi, din apropierea ma­sivului Retezat, este o destinaţie pre­fe­rată de parapantişti pentru practicarea aces­tui sport, însă orice eroare a zburătorilor poa­te avea consecinţe grave. În iulie 2017, un tânăr de 34 de ani, din Bucureşti, a fost rănit grav după ce a ratat aterizarea. A decolat de pe un deal din apropierea localităţii Clopo­tiva, iar la aterizare, pe un teren agricol, s-a acci­dentat.
Tot aici, o tânără a rămas sus­pendată la câţiva metri de sol după ce pa­rapanta i s-a agăţat într-un stâlp de elec­tri­citate şi a fost nevoie de o intervenţie atentă a salva­mon­tiştilor hunedoreni pentru a o aduce la sol în siguranţă. (M.Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Poliţist în dilemă! L-a amendat şi pe nevinovat

Agentul şi-a întrebat colegii cum să pro­ce­deze la soluţionarea unui accident rutier sol­dat cu pagube materiale, pentru că şoferii im­pli­caţi...

Un hoţ şi-a zis că a dat norocul peste el

A pus mâna pe aproape 30.000 de lei, bani lăsaţi de proprietar într-o maşină parcată lăsată deschisă. Nu este singurul...

Trei autoturisme avariate de un biciclist băut

Ciclistul de 45 de ani, din Orăştie, este bun de plată şi va fi şi cercetat penal. „Poliţiştii care s-au...

Închide