Consiliul de Administraţie al Spitalului din Zam nu este constituit legal, iar comisia de examinare la fel. Concursul pentru postul de manager la Spitalul Zam, ilegal!

9 iunie 2021 | 4 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Concursul pentru postul de manager al Spi­ta­lului de psihiatrie din Zam a scos la iveală modul batjocoritor în care unii funcţionari tratează ase­menea examene importante. Cine ar fi crezut că un asemenea test este tratat de-a dreptul jignitor la adresa pacienţilor care sunt nevoiţi să se in­terneze acolo?.

Despre ce este vorba?
MESAGERUL HUNEDOREAN a asistat la acest simulacru de concurs. Şi, cu cât am vrut să aflăm informaţii mai multe referitoare la ce se petrece la această unitate am aflat câte matrapazlâcuri se fac. Oricât am încercat să dăm de preşedinta co­misiei de examinare, Marinela Macavei, angajată a DSP Hunedoara, nu am reuşit. Probabil că doam­na economist a crezut că în acest fel ne va face să nu scriem despre concursul pe care l-a prezidat. S-a înşelat.
Numai că am aflat că acest examen, de marţi, 8 iunie, 2021, a fost ilegal. Iar Marinela Macavei, care a fost preşedinta comisiei a ocupat această po­ziţie fără să se ţină cont de minimum de le­galitate.

Au schimbat CA dar au uitat de minister
Dar să începem cu începutul. Consiliul de Ad­ministraţie (CA) al Spitalului din Zam a fost format din trei persoane care fie nu mai lucrează în DSP, fie sunt în concediu de maternitate sau au fost schimbate din structură. Astfel, s-a solicitat Minis­terului Sănătăţii avizul pentru reorganizarea CA de aici, dar nu a fost trimis nici un răspuns. Mai mult, nici persoanelor înlocuite din CA nu li s-a transmis că nu mai fac parte din el. Adică, un adevărat
haos or­ganizatoric, care nu ştim cine-l girează. MESAGERUL HUNEDOREAN a cerut oficial mi­nisterului de resort să spună ce se întâmplă la Spitalul de psihiatrie de la Zam, unde nu ştie stânga ce face dreapta. În aceste condiţii, s-a format un nou CA, care a stabilit comisia de examinare pentru interviul pentru postul de manager al unităţii sanitare. Pe principiul domino-ului, având în vedere că noul CA al spitalului nu a fost constituit legal, nici comisia de examinare nu e legală, iar concursul a fost or­ganizat fără respectarea legii, deci este nul. Ba mai mult, cine l-a organizat va trebui să răspundă că nu a respectat legea. Aşa că, vedeţi cum lu­crează unii la stat? Puşi doar pe aranjamente, pile şi fentat legea.
Ministerul Sănătăţii va trebui să facă lumină în acest caz, iar cei care au crezut că pot face ce vor la spitalul din Zam şi să-şi bată joc de hunedoreni, să plătească.

Note peste 9
Reamintim că pentru funcţia de manager al Spi­talului de psihiatrie Zam au candidat două per­soa­ne, liberalul Nicuşor Ştefan fiind declarat câş­ti­gător de o comisie liberală. Celălalt candidat, Cipri­an Luca, a fost notat cu 0,18 puncte mai puţin ca Ştefan. Preşedinta comisiei de examinare, deşi ocupă o funcţie publică nu a vrut să declare nimic referitor la cum a fost organziat concursul res­pec­tiv. Adică, unii iau salarii de la stat dar nu au nici o responsabilitate şi ignoră un întreg judeţ.

Comentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. florin spune:

  mare minune sa se intimple ceva, hotia a devenit lege in aceasta tara

 2. sandu spune:

  nu inteleg de ce ministerul nu se implica deloc avind in vedere ca spitalul le este direct subordonat

 3. un Român spune:

  Totul este legal și corect pentru că vine de la Pnl-UsrPlus-Udmr,-Minorități, adică Sistemul. Dacă era Pee-See-Dee, erau penali și-i ridica Dna-ul. Mucles, că acum „ei sunt la putere”!

 4. ROMANUL spune:

  TOATA STIMA PENTRU IMPLICAREA PRESEI . NU SE M-AI POATE CONTINUA IN ACEST MOD , CEI CORECTI SI CINSTITI SUNT ELIMINATI DIN START PE NEDREPT , TREBUIE RELUAT ACEST CONCURS CU O COMISIE NEUTRA , NUMITA DIRECT DE MINISTRUL SANATATII .CALITATEA SERVICIILOR MEDICALE ESTE COMPROMISA PRIN NUMIRI PREFERENTIALE ,INCOMPETENTA SI NUMIRI POLITICE . FIECARE CONCURS DE ACEST NIVEL TREBUIE SA FIE SUPRAVEGHEAT DE REPREZENTANTII PRESEI ,DNA SI AI POLITIEI , DOAR IN ACEST MOD VOM PUTEA ASTEPTA REZULTATE CORECTE .

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Parapantist la un pas de moarte

Bărbatul a rămas suspendat la circa 20 de metri de sol, după ce parapanta i s-a agăţat în liniile de...

Poliţist în dilemă! L-a amendat şi pe nevinovat

Agentul şi-a întrebat colegii cum să pro­ce­deze la soluţionarea unui accident rutier sol­dat cu pagube materiale, pentru că şoferii im­pli­caţi...

Un hoţ şi-a zis că a dat norocul peste el

A pus mâna pe aproape 30.000 de lei, bani lăsaţi de proprietar într-o maşină parcată lăsată deschisă. Nu este singurul...

Închide