Poliţist în dilemă! L-a amendat şi pe nevinovat

9 iunie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Agentul şi-a întrebat colegii cum să pro­ce­deze la soluţionarea unui accident rutier sol­dat cu pagube materiale, pentru că şoferii im­pli­caţi n-au ajuns la un acord cu privire la vino­vat. Sfatul celor mai bătrâni a fost să-i ”ardă” pe amândoi şoferi, lucru pe care tânărul agent l-a şi făcut.
Accidentul rutier s-a petrecut pe DN 66, în localitatea Sântămărie-Orlea, iar şoferul care s-a considerat amendat pe nedrept circula pe banda 1 a drumului naţional, iar celălalt con­du­cător pe banda 2, bandă care se îngusta. Acesta ar fi trebuit să acorde prioritate celor care circulau pe prima bandă, iar cele două ma­şini s-au tamponat. Cei doi şoferi au mers la poliţie pentru a de declaraţii, iar organul de poliţie a stabilit vinovatul. ”Cu toate acestea, a doua zi, agentul de poliţie a întocmit un pro­ces-verbal de sancţionare a petentului, în lipsa acestuia. La rubrica martor asistent a fost tre­cut un poliţist, astfel că procesul-verbal nu este legal întocmit”, se arată în dosar. Prin ur­mare cel amendat s-a adresat Judecătoriei Haţeg pentru anularea procesului verbal de con­travenţie. IPJ Hunedoara a solicitat instan­ţei respingerea cererii ca neîntemeiată, având în vedere faptul că procesul-verbal de sancţio­nare este temeinic şi legal întocmit.

Iţe descurcate de judecători
Magistratul care a soluţionat dosarul a dispus citarea în calitate de intervenient forţat a conducătorului auto implicat în accident. In­stanţa a descoperit că martorul din procesul verbal nu este poliţist aşa cum a susţinut cel amendat, ci o persoană civilă. În schimb, ma­gis­tratul a constatat că poliţistul constatator nu a fost la faţa locului, întocmind procesul-ver­bal ulterior, în baza declaraţiilor părţilor. ”Cu ocazia cercetării la faţa locului, agentul de poliţie a arătat că, întrucât nu a fost prezent la faţa locului, iar persoanele implicate în acci­dent nu au înţeles să soluţioneze incidentul pe cale amiabilă, şi-a întrebat colegii cu mai multă experienţă cum să procedeze, iar aceş­tia l-au sfătuit să îi amendeze pe ambii con­du­că­tori auto implicaţi”, se mai arată în dosarul de judecată. Francheţea poliţistului a convins instanţa de judecată să anuleze procesul-ver­bal de contravenţie, întrucât nu este conform cu realitatea. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Un hoţ şi-a zis că a dat norocul peste el

A pus mâna pe aproape 30.000 de lei, bani lăsaţi de proprietar într-o maşină parcată lăsată deschisă. Nu este singurul...

Trei autoturisme avariate de un biciclist băut

Ciclistul de 45 de ani, din Orăştie, este bun de plată şi va fi şi cercetat penal. „Poliţiştii care s-au...

Accident mortal pe DN66, la ieşire din comuna Pui

Un bărbat de 59 de ani, din Petrila, fost şef al Minei Lonea, a murit în urma accidentului produs ieri,...

Închide