Sport

Parada “monştrilor 4×4”

11 x 2 devenii au pozat, au filmat si chiar s-au aratat dispusi sa-i ajute pe concurentii care au ramas impotmoliti in noroi

Ciprian Marinuţ

Aproximativ 1.000 de deveni au asistat, ieri, la Pădurea Bejan la startul ediţiei a 8-a a Raliului „Transilvania Adventure Trophy”, cel mai important eveniment off-road din Europa.

Spectacol cu priză la public
Invazia “monştrilor” 4×4 a fost pe placul devenilor. În ciuda căldurii, în jur de 1.000 de oameni au luat cu asalt zona de la Pădurea Bejan unde a fost amenajat traseul pentru etapa prolog a competiţiei. Iar defilarea bolizilor pe patru roţi nu a dezamăgit. Căţărări pe pantă, evădări din gropi şi mlaştina fostului lac de la Bejan sau echilibristica pe marginea dealului au satisfăcut setea de adrenalină a publicului. Competiţia a avut startul festiv în jurul orei 12.00, în faţa Casei de Cultură „Drăgan Muntean”, din Deva, iar la ora 13.30 a început etapa prolog de la Pădurea Bejan. Prima etapă s-a dovedit dificilă pentru mai multe dintre cele peste 100 de echipaje din 15 ţări: Belgia, Olanda, Marea Britanie, Spania, Franţa, Italia, Grecia, Republica Cehă, Slovacia, Bulgaria, Ungaria, Rusia, Austria, Germania şi România. Veniţi la “Transilvania Adventure Trophy” să îşi testeze îndemânarea, maşinile şi curajul, amatorii de senzaţii tari au înţeles, încă din start, că îi aşteaptă încercări dificile.

Hunedoara, ţara off-roadului
Adevăratul raliu se va desfăşura însă pe trasee din Munţii Apuseni, Munţii Poiana Ruscă şi Munţii Metaliferi. “Dotaţi” cu absolut toate obstacolele pe care natura le-a inventat, munţii din judeţul Hunedoara sunt decorul perfect şi pentru a 8-a ediţie a „Transilvania Adventure Trophy” (TAT). „Graţie decorului natural perfect pentru astfel de curse am ajuns la un număr record de participanţi. Iar „Transilvania Adventure Trophy” a devenit cel mai important eveniment off-road din Europa”, a declarat Virgil Marin, organizatorii competiţiei. Vor fi în total cinci zile de concurs, iar în fiecare dintre acestea se va alerga pe o probă a cărei lungime variază între 60 şi 100 de kilometri. Cursele se vor desfăşura numai pe trasee off-road, cu coborâri în pantă foarte mare, traversări de râuri şi escaladări de prăpastii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura