94,99 la sutã din elevi au trecut de Bac

6 iulie 2009 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Nicolle Ebner

În judeţul Hunedoara, procentul de promovabilitate a examenului de bacalaureat este de aproape 95 la sută. În rezultatul final pot surveni modificări ca urmare a sutelor de contestaţii ce s-au depus ieri după-amiază.    

Acelaşi procent din ultimii doi ani
„Bacalaureatul s-a desfăşurat în parametri normali, fără incidente, cu profesionalism, iar rezultatul de aproape 95 la sută promovabilitate este unul real, ce se încadrează în limita celor din ultimii doi ani. În ceea ce priveşte contestaţiile, ne aşteptăm ca numărul acestora să ajungă la 300, dar este ştiut faptul că nu întotdeauna contestaţiile au dus şi la mărirea notelor”, a declarat Sorin Radu, inspector şef al IŞJ Hunedoara.

Un singur 10 „curat”
La examenul de bacalureat s-au înscris 4.407 elevi, dar s-au prezentat doar 4.392, deoarece 5 au pierdut startul din motive încă necunoscute. Patru elevi au fost eliminaţi în timpul examenelor, iar 216 au fost respinşi, peste 99 la sută dintre aceştia obţinând medii mai mici de 5,99. Din datele centralizate reiese faptul că 4.172 elevi au trecut examenul de bacalureat, aproape jumătate din numărul celor admişi (48,92 la sută) obţinând note între 9.00 şi 9,99. În judeţ, s-a obţinut o singură notă de 10, iar procentul de promovabilitate este de 94, 99 la sută.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Trei vieţi curmate într-o clipã

Trei vieţi au fost curmate, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-o clipă. A fost vorba de un impact frontal...

Mircia Muntean în stafful de campanie al lui Crin Antonescu

Astăzi, la Bucureşti, vicepreşedintele PNL, Mircia Muntean se întâlneşte cu preşedintele Crin Antonescu, pentru a discuta o posibilă cooptare a...

Ştiri

Rata şomajului înregistrată în judeţul Hunedoara la sfârşitul lunii iunie este cu aproape patru procente mai mare decât cea înregistrată...

Închide