Politica si administratie

Dacã tãcea, filosof rãmânea

05 Dan Boboutan  PSD  8387

Nicolle Ebner

Consilierul local PSD Hunedoara, Dan Bobouţan, nominalizat printre altele la funcţia de director adjunct al Casei Judeţene de Pensii (funcţie la care a renunţat în ultimul moment), a demonstrat că nu a învăţat nimic despre buget şi administraţie locală, nici după un an de activitate în consiliul local.

A propus cheltuieli mai mari decât bugetul
Cu ocazia comemorării a 20 de ani de la Revoluţia din 1989, la recenta rectificare de buget al municipiului Hunedoara, s-a pus în discuţie remedierea generală a Monumentului Eroilor Revoluţiei din 1989, lucrări a căror valoare a fost estimată la 30.000 lei. Deoarece în proiectul de buget pe anul 2009 această sumă nu a fost prevăzută, administraţia locală a luat bani de la alte lucrări, renunţând la construirea „Monumentului Unirii“ (9.250 lei) şi reducând cu 20.750 lei fondurile alocate pentru repararea clădirii din Piaţa Libertăţii nr. 13 (sediul PSD Hunedoara), pentru care fuseseră destinaţi 127.000 lei. Deranjat de faptul că executivul primăriei a tăiat fondurile taman de la sediul PSD – clădire al cărei acoperiş a fost afectat de o furtună – consilierul Dan Bobouţan, care este şi preşedintele organizaţiei locale PSD Hunedoara, s-a opus din răsputeri acestui proiect. „Nu sunt împotrivă să se remedieze Monumentul Eroilor Revoluţiei, dar nu cu banii alocaţi sediului PSD. Sumele să rămână cele stabilite, iar conducerea primăriei nu are decât să se descurce şi să găsească fonduri pentru ambele proiecte de investiţii”, a declarat consilierul, fără să se gândească la faptul că propunerea lui este ilegală. Adică s-ar fi cheltuit mai mult decât era prevăzut în buget, după modelul fostului primar Schiau care, la sfârşitul anului 2007, depăşise bugetul local cu vreo 16 miliarde de lei vechi, bani cheltuiţi anapoda şi pe care a trebuit să-i dea înapoi la stat. 

S-a renunţat la două străzi, pentru „mica autostradă”
După ce şi-a adus colegii în pragul unei crize de nervi din cauza argumentelor fără logică, Bobouţan a fost învins de votul consilierilor care învăţaseră între timp că în bugetul unui municipiu nu poţi interveni după cum îţi trece prin minte. La aceeaşi şedinţă, CL Hunedoara a redus cu 620.000 lei sumele alocate modernizării Străzilor Stejarilor şi Trandafirilor, fondurile fiind destinate modernizării „DJ Hunedoara – Sântuhalm”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura