Panou interactiv „Eu aleg să trăiesc”

4 octombrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Un panou stradal, interactiv, în memoria victimelor tinere al accidentelor rutiere, a fost montat de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Hunedoara, în Piaţa Unirii din Deva. Trecătorii pot apăsa pe un buton şi alege: vor să trăiască şi sunt prudenţi în trafic, sau nu respectă nici o regulă de circulaţie.

Respectarea legii salvează vieţi

Emil-8 ani, Ramona-16 ani, Ovidiu-19 ani, Valentin, Maria, Călin, toţi de 20 de ani, Alin şi Alexandru, de 21 de ani şi Daniel, de 22 de ani. Aceştia sunt tinerii care, în anul 2009, în urma accidentelor rutiere, au plecat dintre noi. În memoria lor, poliţiştii au demarat campania „Eu aleg să trăiesc!”, cu scopul de a-i sensibiliza şi pe cei care, încă mai au posibilitatea de a decide pentru viaţa lor. Pentru fiecare dintre cei nouă tineri care au pierit, câte un copil, dintre cei prezenţi la inaugurarea panoului, a apăsat pe butonul prin care se alege viaţa, în detrimentul morţii. „Copiii trebuie să ştie că viaţa este cea mai importantă, iar prin acest panou, vrem să îi determinăm să conştientizeze pericolele la care sunt expuşi zilnic şi să facă tot ce le stă în putinţă pentru a-şi apăra dreptul de a trăi. Respectarea legii este pasul cel mai important pentru a scăpa cu viaţă din trafic sau de pe o trecere de pietoni”, a declarat comisarul şef Liviu Dumitru, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara. În doar 24 de ore de la montarea panoului, în jur de 1.800 de hunedoreni au ales să trăiască şi au apăsat pe butonul panoului.

Trecerea de pietoni nu salvează vieţi

După inaugurarea panoului stradal, poliţiştii, împreună cu viceprimarul Devei Marcel Morar, au inscripţionat trecerile de pietoni, din intersecţia semaforizată de la Piaţa Centrală, din Deva, cu mesaje preventive, având rolul de a-i avertiza pe cei care traversează strada fără a ţine cont de riscuri. „Vrem ca tinerii şi copiii să conştientizeze pericolele la care se expun atunci când sunt pe stradă. Trecerea de pietoni nu salvează vieţi şi de aceea, trebuie ca ei să aibă minime cunoştinţe despre legislaţia rutieră. Educaţia rutieră în şcoală şi în familie trebuie să fie prezentă, pentru ca aceşti copii să fie responsabili de viaţa lor”, a declarat comisarul şef Dan Micu, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Hunedoara.

Lovită pe „zebră“, după două ore

La puţin timp după ce trecerile de pietoni de la intersecţia de la Piaţa Centrală au fost inscripţionate, şi după ce poliţiştii au plecat din zonă, un grav accident de circulaţie s-a petrecut exact în acel loc. O tânără de 35 de ani, din Hunedoara, a fost acroşată de un şofer de 37 de ani, din Deva, chiar pe trecerea de pietoni. În urma accidentului, femeia a ajuns în stare gravă la spital, iar bărbatul s-a ales cu dosar penal. (L. Botici)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Poftă de gol în Liga a IV-a

Cu excepţia a două meciuri în care s-au marcat numai două goluri, în celelalte partide ale etapei a VI-a a...

Tari la lupte

Echipele de cadeţi, fete şi băieţi, de la cluburile CSS Hunedoara şi CSS Deva, au făcut legea la etapa a...

Educaţie pentru sănătate

Văzând cum pe zi ce trece, radiografia sistemului sanitar românesc seamănă din ce în ce mai mult cu cea a...

Închide