Bani pentru suflet si sãnãtate

4 octombrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Livia Botici

Mănăstirea Lainici (foto) a fost prima opţiune a hunedorenilor care, anul trecut, şi-au redirecţionat 2 la sută din impozitul pe venit. Astfel, în numai 12 luni, către acest lăcaş de cult a ajuns frumoasa sumă de aproximativ 530.000 lei.

2.000.000 lei, impozit pe venit
Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Hunedoara a făcut publice primele variante selectate de hunedoreni, în anul 2009, atunci când au ales cărei entităţi non-profit să-i doneze o parte din impozitul pe venit. Astfel, potrivit unui comunicat de presă, emis de DGFP Hunedoara, către Mănăstirea Lainici vor merge cei mai mulţi bani, respectiv 25 la sută din totalul sumei colectate. „În total, în anul precedent, am reuşit să strângem suma de peste 2.130.000 de lei şi într-adevăr, către Mănăstirea Lainici vor merge 25 la sută din aceşti bani. Pe locul doi, în opţiunile hunedorenilor, s-a aflat Asociaţia Salvital Hunedoara, urmată de Parohia Ortodoxă Română din Vulcan, de Asociaţia Umanitară Şuteu Darius şi de Biserica Ortodoxă Română. Faţă de anul precedent, pentru 2009, numărul hunedorenilor care şi-au exprimat opţiunea de sponsorizare a unei entităţi nonprofit a scăzut de la 40.568 la 36.185, suma totală de 2.130.107 lei fiind aproximativ egală cu suma din anul precedent”, a declarat Mihaela Mănăilă, purtătorul de cuvânt a DGFP Hunedoara.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Panou interactiv „Eu aleg să trăiesc”

Un panou stradal, interactiv, în memoria victimelor tinere al accidentelor rutiere, a fost montat de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Hunedoara,...

Poftă de gol în Liga a IV-a

Cu excepţia a două meciuri în care s-au marcat numai două goluri, în celelalte partide ale etapei a VI-a a...

Tari la lupte

Echipele de cadeţi, fete şi băieţi, de la cluburile CSS Hunedoara şi CSS Deva, au făcut legea la etapa a...

Închide