Actualitate

Pândit şi tâlhărit după ce şi-a încasat pensia

Autorii tâlhăriei sunt doi tineri din mu­ni­ci­piul Vulcan, ambii condamnaţi de judecători la închisoare. Bărbatul tâlhărit are 65 de ani şi văzuse că este urmărit de tineri. Cei doi tâlhari l-au lovit pe pensionar cu putere încât l-au lăsat inconştient. O poştăriţă i-a ajutat pe anchetatori să-i descopere pe autori.
Cei doi tineri au petrecut într-un bar din mu­nicipiul Vulcan, iar pentru că nu mai aveau bani s-au gândit să tâlhărească un localnic. Pe­trişor Lăcătuş Petrişor şi Claudiu Mun­teanu s-au deplasat, împreună, spre blocurile din zona Poştei Vulcan, unde au ţintit un pen­sionar şi s-au luat după el. Ştiau că s-au plătit pensiile iar bătrânul ar avea bani la el. Vârst­nicul de 65 de ani, cu mai multe probleme de sănătate şi cu dificultăţi la mers, a observat că este urmărit şi s-a dus spre blocul în care locuieşte sora sa, pentru a scăpa de tâlhari. În scara blocului a fost lovit cu putere şi a căzut inconştient. Unul dintre inculpaţi l-a bu­zunărit iar celălalt i-a luat o plasa pe care omul o avea la el. ”Zgomotul produs de că­de­rea persoanei vătămate a fost sesizat de către martora (…) factorul poştal de pe sector şi care se afla în scară având de înmânat mandate poştale, astfel că martora s-a uitat să vadă care este sursa zgomotului şi i-a ob­servat pe cei doi inculpaţi. (…) Martora a soli­ci­tat ajutor, prin apel de urgenţă „112”, iar per­­soana vătămată a fost transportată la Spi­ta­lul Vulcan, pentru a-i fi acordate îngrijiri me­di­cale.La momentul consultului în cadrul uni­tăţii sanitare, s-a constatat că acesta pre­zenta un traumatism cranio-facial deschis, acesta având o plagă deschisă de circa 24 cen­ti­metri”, se arată în rechizitoriul procu­rorilor.
Suferinţa i-a grăbit sfârşitul
Bătrânul a murit la scurt timp în spital, dar le­giştii au stabilit că nu există legătură între infracţiune şi deces. ”Persoana vătămată a şi de­cedat consecutiv unui accident vascular he­moragic, în mod rezonabil putându-se apre­cia că starea victimei, de teamă şi frus­trare, determinată de agresarea lui recentă şi sustragerea banilor din pensia lunară (2.000 lei), a fost agravată de faptele inculpaţilor – toate acestea fiind de natură a imprima, în aprecierea instanţei, o gravitate ridicată a faptei”, susţin magistraţii. Prin urmare, ju­de­că­to­rul de caz l-a condamnat pe Munteanu la trei ani şi nouă luni de închisoare cu exe­cu­tare. Petrişor Lăcătuş, minor la momentul comiterii infracţiunii, a fost condamnat la o măsură educativă privativă de libertate, respectiv internarea într-un centru educativ, pe o perioadă de un an şi şase luni. Cum este autorul a numeroase furturi şi a primit mai multe condamnări, tânărul va sta închis trei ani. (M.Gânju).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura