Comunitate

Pandemia lasă devenii fără patinoar

Magdalena Șerban

Din păcate, Deva nu va avea patinoar în această iarnă, însă pandemia nu ne poate priva și de ornamentele stradale specifice sărbătorilor de iarnă. Probabil că cei mai dezamăgiți vor fi copiii, însă contează mai mult sănătatea familiei și a celor dragi, precum și siguranța că SARS COV nu are ocazia să distrugă și mai multe vieți.

Un Crăciun atipic
„An de an, sărbătorile vin nu doar cu timp liber, ci şi cu chef de bună dispoziţie. Sunt con­vins că distracţia pe patine nu e atrac­tivă doar pentru prichindei, ci pentru oricine îşi doreşte să facă puţină mişcare în aer liber şi în egală măsură să se bucure de clipe speciale. Dar dacă în trecut, în Parcul Cetate era amplasat un patinoar ce era luat cu asalt de deveni și nu numai, acum restricțiile pan­demice și impunerea unor măsuri su­pli­men­tare de prevenție, precum și imposibil­i­ta­tea de a fi estimată rata zilnică de infec­tare, toa­te acestea sunt obstacole în de­mer­sul nos­tru de a recreea condițiile de diver­tisment de odinioară“, a spus Irinel Faur (foto), di­rectorul Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva.

Poate, poate – Aqualand
O altă noutate este că se încearcă, în mă­sura în care devine posibil, să fie repus în cir­cuit Complexul Acvatic Aqualand, dar cu si­guranță că vor fi mai multe reguli de la care nu se va face rabat. “Noi am vrea ca măcar Aqualand-ul să poată fi redeschis. Lumea e dornică de bălăceală, mai cu seamă dacă e în concediu, în vacanță sau pur și simplu are week-end-uri lejere sau zile libere. De fiecare dată, finalul de an și începutul celui nou ne aduceau foarte mulți clienți. Bine­în­țe­les că și veniturile se dovedeau a fi con­si­derabile, dar și cheltuielile de funcționare nu erau chiar mici. Însă cel mai important era că oamenii se puteau bucura de vară în plin sezon rece, bazinele și temperaturile din in­terior dând naștere unei atmosfere aproape estivală. Să vedem ce se va întâmpla până atunci. Ne punem speranțele ca locația să aibă activitate, în conntinuare. Chiar și dacă e nevoie să respectăm o capacitate mai redusă, bine ar fi și așa“, a mai arătat Irinel Faur. Până una, alta, fiecare poate să ur­meze un tur virtual al complexului, site-ul aferent oferind posibilitatea unor cadre în format 3D, pentru o mai bună cunoaştere. Astfel, pot accesa https://my.matterport.com/show/ ?m=Mvy5tyxbB8w&fbclid=IwAR25i49KdGAGYLcolhtFlAL33m1ZQatKK5k1m0xORWuVg3hc-C179XPmKfQ.

One thought on “Pandemia lasă devenii fără patinoar

  • Foarte bine. Să patineze „online”, că așa-i la modă. Ornamente stradale specifice sărbătorilor de iarnă trebuie, „ca să mănâncă și gura unora” care le închiriază primăriei!?!. Devenii au ce merită, mizerie, șobolani pe străzi, ganguri cu pereți pi..ți, etc.!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura