Actualitate

Palatul Administrativ va fi supus unui proces de reabilitare

Consiliul Județean Hunedoara anunță că a fost aprobată cererea de finanțare pen­tru proiectul „Creșterea eficienței ener­getice și reabilitarea imobilului Palat Administrativ, B-dul 1 Decembrie 1918, nr. 18”, în valoare totală de 18.540.611 de lei.
Este vorba despre actualul sediu al Consiliului Județean Hunedoara în care își desfășoară activitatea, alături de aparatul de specialitate al administrației județene, și Instituția Prefectului.
Clădirea a fost construită în anul 1890, motiv pentru care se impun lucrări pentru conservarea sa în bune condiții: izolarea pereților, izolarea planșeului peste ultimul nivel și a planșeului peste demisol, mo­der­nizarea tâmplăriei existente, proiectarea și realizarea unui sistem de încălzire eficient, respectiv a unui sistem de răcire care să asigure parametrii ambientali în fiecare incintă, reabilitarea instalațiilor sanitare, a instalației de canalizare, realizarea unei ins­ta­lații electrice noi, precum și proiectarea și realizarea unui sistem de producție de energie electrică din surse regenerabile.
„Felicit echipa de la Biroul de Strategii și Politici Europene pentru obținerea acestei finanțări și pe toți colegii implicați în ela­borarea documentațiilor”, a transmis pre­ședintele Laurențiu Nistor. (A. Năstase)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura