Păcălită cu peste 7.000 de lei prin metoda „accidentul”

13 martie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Metoda de înşelăciune cunoscută sub denumirea de “accidentul” încă face victime, în ciuda faptului că sunt sute de cazuri mediatizate, iar poliţiştii transmit atenţionări peste atenţionări.

Încă se găsesc creduli care să plătească escrocilor sume colosale. Este şi cazul unei femei din comuna Cârjiţi, păcălită în dimineaţa zilei de ieri. Poliţiştii din Deva au fost sesizaţi de păgubită, o femeie în vârstă de 55 de ani, cu privire la faptul că a fost înşelată cu 7.200 de lei. Victima le-a spus anchetatorilor că a fost sunată de diferite persoane pe care nu le cunoaşte (respectiv o voce feminină care a afirmat că ar fi chiar „fiica” părţii vătămate şi o voce de bărbat care a spus că ar fi „procuror”), şi a fost anunţată că fiica sa ar fi provocat un accident rutier în urma căruia o persoană ar fi decedat. Escrocii i-au mai spus că-i scapă fata de necaz contra sumei de 6.000 de euro, iar cineva va ajunge la ea la uşă după bani.
”La scurt timp după încheierea convorbirii, la locuinţa femeii s-a prezentat un bărbat necunoscut, care a ridicat plicul cu cei 7.200 de lei şi a dispărut, la adăpostul întunericului. După ce a dat suma respectivă, femeia a discutat cu fiica sa şi a aflat că cele relatările persoanelor care au apelat-o telefonic nu erau reale”, a precizat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Anchetatorii au stabilit că escrocii şi-au mai încercat tehnica şi la alte gospodării din Cârjiţi. Astfel, un bărbat de 72 ani a mers la poliţie şi a reclamat faptul că, în cursul nopţii, în jurul orei 00:45, autori neidentificaţi au încercat să îl inducă în eroare comunicându-i telefonic că fiica sa a provocat un accident de circulaţie şi că, pentru „a scăpa de închisoare”, trebuie să le trimită o sumă mare de bani. Bărbatul şi-a dat seama imediat că stă de vorbă cu nişte escroci şi nu a căzut în capcană. Poliţiştii deveni încearcă să dea de urma indivizilor.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Anunţ Finanţe

Ziua Internaţională a Francofoniei

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara şi în parteneriat cu Agenţia de Dezvoltare Economico-Socială a judeţului...

Începe curăţenia de primăvară la Geoagiu

După 20 martie începe luna curăţeniei la Geoagiu. Acţiunile de ecologizare sunt programate să se desfăşoare din zona Haltă şi...

Închide