Ovidiu Hada, condamnat la cinci ani de puşcărie cu executare

Sorina Popa

Fosta conducere a Primăriei Hunedoara a fost, ieri, condamnată, la pedeapsă cu închisoarea, într-un dosar privind fapte de corupţie.

Astfel, fostul primar, Ovidiu Hada (foto stânga) a fost condamnat la cinci ani de închisoare, iar fostul viceprimar, Robert Dan (foto dreapta) la trei ani de puşcărie. Decizia a fost pronunţată, ieri, în dosarul nr. 834/57/2011, de Curtea de Apel Alba Iulia. În afară de cei doi, în acest proces au mai fost judecaţi Daniela Căpâlnă, fost şef Serviciu Buget-Finanţe-Contabilitate al primăriei, care a fost condamnată la trei ani de închisoare cu executare şi Ioan Ţiplea, fost inspector de specialitate la Compartimentul Achiziţii din cadrul primăriei, care a primit cinci ani de închisoare cu executare.

Interese financiare şi relaţii personale
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Alba Iulia i-au trimis pe cei patru în judecată, la începutul anului trecut.
În rechizitoriul întocmit de procurori, s-a precizat că „în cursul anului 2009, Primăria municipiului Hunedoara a încheiat cinci contracte de achiziţii publice (în principal, servicii de consultanţă şi închiriere de utilaje) de la SC Aris Mondo Consulting SRL, firmă controlată de către Ioan Ţiplea. Aceste contracte de achiziţii publice au fost încheiate nelegal în perioada aprilie – iunie 2009, sub coordonarea lui Ovidiu Hada şi Robert Dan şi a Danielei Căpâlnă. Valoarea totală a contractelor este de 171.212, 36 lei (aproximativ 40.764 euro). În condiţiile în care a dobândit şi calitatea de coordonator al Compartimentului achiziţii publice din cadrul primăriei, funcţie direct subordonată primarului, Ioan Ţiplea s-a ocupat personal de redactarea documentelor de achiziţii publice. Înţelegerea dintre inculpaţi a avut la bază atât un interes financiar, cât şi relaţiile personale (naşi de cununie) dintre primar, viceprimar şi Ioan Ţiplea. Firma beneficiară a contractelor nu avea personal specializat angajat pentru efectuarea de consultanţă tehnică şi economică şi nici nu deţinea utilaje pentru închiriere. În plus, la scurt timp, aceiaşi funcţionari publici au aprobat, de asemenea, în mod nelegal, plata sumei precizate mai sus către SC Aris Mondo Consulting SRL”, se arată în rechizitoriul procurorilor anticorupţie. Totodată – a precizat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean – cei patru au fost obligaţi de instanţa de judecată să plătească în solidar suma de 171.212 lei, cu titlu de despăgubiri materiale către Consiliul Local Hunedoara, care s-a constituit parte civilă.

„Nu voi face nici o zi de închisoare”
Contactat de MESAGERUL HUNEDOREAN, fostul edil şef al municipiului de pe Cerna a declarat că nu-şi face nici o problemă, că până la urmă, adevărul va ieşi la iveală.
„A fost un dosar politic. Vom face recurs. O să demonstrăm că este vorba de un dosar politic. Expertiza financiară efectuată arată că nu s-a produs un prejudiciu în acest caz. Procurorii au cerut pedeapsa fără privare de libertate, în schimb, judecătorul a dat pedeapsa cu închisoarea. Nu o să fac nici o zi de puşcărie”, a declarat Hada. La rândul său, fostul viceprimar Robert Dan, care în prezent este consilier local din partea PNL, a afirmat că „aştept să mi se comunice sentinţa, cu motivarea, apoi voi face recurs. Sunt convins că nu va rămâne aşa, decizia finală. Judecătorul din acest dosar a fost schimbat cu un termen înainte de sentinţă, ceea ce nu se face într-un dosar penal. Sentinţa dată nouă este prima pronunţată de acest judecător nou venit aici şi care a avut timp doar o săptămână să studieze dosarul”, a declarat fostul viceprimar.

5 comentarii la „Ovidiu Hada, condamnat la cinci ani de puşcărie cu executare

 • 4 octombrie 2012 la 9:59
  Permalink

  Acesta este doar inceputul,urmeaza sentinta in dosarul 158/57/2011 din 18.02.2011, si 278/57/2011 a lui DAN ROBERT,cu recurs sau fara,au primit ce-au meritat,exista un proverb romanesc „ulciorul nu merge de multe ori la apa”,ce ai crezut d-le DAN ROBERT, ca iti merge tot ca si cu proiectantii din HUNEDOARA, LE IEI PESTE 3 MILIARDE, ii lasi pe drumuri,ii ameninti cu pistolul,si scapi basma curata,directorul de la Proiectari l-ai nenorocit,un om extraordinar de capabil de o corectitudine exemplara,il cunoaste presedintele P N L Hunedoara,d-l ARTEAN, acum te va ajuta partidul P N L,cum te-a ajutat in procesul civil cu acest director si cum te-a ajutat in 2003 P S D, a carui membru erai atunci,traseist politic ce esti,ai umblat numai dupa functii si ai furat tot timpul,la voi doar „BANUL CONTEAZA”, sa va citez chiar pe domniile voastre…RUSINE SA VA FIE, ati facut de rusine acest oras si partidul din care faceti parte,adica p n l, sa stie toata lumea…

 • 4 octombrie 2012 la 21:59
  Permalink

  Prin voi, inpostura a fost la ea acasa!Ati distrus tot ce a mai fost de calitate in Primaria Hunedoara.V-ati inconjurat de gunoaie si hoti!Este prea putin pentru ceea ce sunteti!

 • 5 octombrie 2012 la 6:59
  Permalink

  Mai da’ repede l-au executat pe asta!
  Dar Ritzi de ce-i libera si fara executare dupa atatia ani de la furtul nesimtit?
  Mai are si tupeu sa candideze nesimtita la un post de deputat!

 • 5 octombrie 2012 la 13:44
  Permalink

  mi-au sters postarea calicii astia , famanzii astia de la mesu hd , pupa in *** alti stapani majoritarti la fituica, dupa ce le spunea timis nicolae , infractor de prima mana ce articole sa scrie,, gunoaielor ,, vorba lui nae timis,,,,

 • 7 octombrie 2012 la 8:29
  Permalink

  aici e lucratura din interior ,gen varianta vladu ,acuma culege ce a semanat la alegeri,…vant si furtuna,…parca nu ar fi citit Biblia,…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare