Ovidiu Furdui, primarul din Crişcior, vrea agroturism la el în comună

15 iulie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Magdalena Şerban

De curând, a fost demarat proiectul „Dezvoltarea Agroturismului în Comuna Crişcior la nivel European“, în baza căruia se doreşte identificarea şi promovarea unor simboluri-cheie pentru dezvoltarea turismului autohton, dar în egală măsură şi sprijinirea şi încurajarea cetăţenilor în vederea susţinerii, prin implicare directă, a sectorului turistic şi a celui agricol zonal.

„Din demersul nostru face parte o acţiune desfăşurată de curând, la Căminul Cultural din satul Zdrapţi. Au fost prezenţi prefectul judeţului, Fabius-Tiberiu Kiszely, reprezentanţi ai Asociaţiei GAL Ţara Zarandului, entitate din care facem parte, ai Liceului Tehnologic Crişan din comună, ai administraţiei publice locale, profesorul universitar Avram Fiţiu de la USAMV Cluj-Napoca, dar şi cetăţeni. Ne dorim crearea unei pârghii de dezvoltare pe acest palier agroturistic în rândul comunităţii. Concret, va fi întocmit un catalog complex de prezentare, care va conţine 100 de fişe emblematice (concursuri de ţesut, de cosit, de echilibristică pe vârful căpiţelor de fân, de greblat, de sculptat în lemn, degustări de bucate, locuri de vizitat, istoric, tradiţii etc). Avem mulţi oieri în zonă, deci putem organiza un festival al oierilor, de exemplu. Sunt multe rădăcini ce merită aduse în actualitate şi preţuite. Fiecare fişă va include câte un video aferent, pentru o cât mai bună definire a subiectului abordat. Având acest catalog, ne vom putea promova comuna în cadrul evenimentelor şi târgurilor importante, atât din ţară cât şi din străinătate, dar va fi pus şi la dispoziţia vizitatorilor care vor trece pragul Centrului de Informare Turistică. Ce mai urmărim este să acordăm sprijinul necesar oricărui localnic ce ar vrea să înceapă o mică afacere în agroturism. Poate are în proprietate o casă veche, ţărănească, ce necesită reabilitare şi apoi poate fi pusă în circuit. Aşa că s-a gândit să obţină o finanţare europeană pentru a-şi îndeplini visul. Oricum, ce ţine de noi, ajutăm. Cert e că programul este cu bătaie lungă. Ce facem noi acum este că schiţăm premisele şi să punem bazele unui început în agroturism. Fiind fostă zonă minieră, este o nouă şansă pentru copiii noştri”, a precizat Ovidiu Furdui, primarul comunei Crişcior.
De adăugat că durata de implementare a proiectului este de 12 luni. Catalogul va apărea sub formă tipărită, dar va fi distribuit şi în mediul online, mai exact pe reţelele de socializare. Fondurile pentru implementare provin de la bugetul local.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
O companie din China deschide o fabrică în Deva

Potrivit unui comunicat transmis de Primăria municipiului Deva, compania chineză UE Furniture Co. va investi într-o fabrică de mobilă în...

Incinta 1 a Cetăţii Devei va fi reabilitată cu fonduri europene!

Veşti bune pentru deveni şi nu numai! Incinta 1 a Cetăţii Devei, care cuprinde partea din vârfului dealului pe care...

PSD Hunedoara – între ineficienţă managerială şi incompetenţă administrativă

Incompetenţa conducerii PSD a Consiliului Judeţean Hunedoara duce la scumpirea facturii de apă-canal cu până la 25% din valoarea actuală...

Închide