Curs de formare a managerilor de situri UNESCO, găzduit de judeţ

15 iulie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

În perioada 14 – 19 iulie 2019, în municipiul Deva se desfăşoară un curs de formare dedicat abordării integrate a managementului patrimoniului mondial, în contextul dezvoltării durabile la nivel local şi naţional.

Evenimentul, desfăşurat în sala de conferinţe a Hotelului Deva sub forma unor ateliere cu mai multe module, reuneşte specialişti români şi străini din sfera gestionării patrimoniului cultural şi a protecţiei mediului, fiind organizat în comun de UNESCO, prin intermediul Biroului Regional pentru Ştiinţă şi Cultură al UNESCO în Europa, şi Institutul Naţional al Patrimoniului, cu sprijinul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale şi al Consiliului Judeţean Hunedoara.
Pe parcursul acestei săptămâni, participanţii la curs vor discuta cu cei patru lectori ai UNESCO despre principalele concepte şi prevederi pentru a înţelege corect managementul bazat pe valori în contextul patrimoniului mondial şi pentru a defini, evalua şi îmbunătăţi sistemele de gestionare a patrimoniului.
Scopul cursului este acela de a dobândi cunoştinţe, abilităţi şi competenţe sporite în rândul participanţilor la ateliere, familiarizarea specialiştilor cu nevoile specifice ale proprietăţilor actuale/ potenţiale ale României şi familiarizarea cu experienţele de gestionare ale patrimoniului mondial din întreaga lume şi pentru o varietate de tipologii.
Pe parcursul întregii săptămâni, evenimentul va reuni prezentări ale specialiştilor români şi străini, activităţi de grup, sesiuni interactive şi vizite la faţa locului, împărţite în trei module tematice. Prezentările din cadrul studiilor de caz au în vedere: componentele proprietăţii Patrimoniului Mondial „Cetăţile Dacice din Munţii Orăştiei”, patrimoniul religios medieval din judeţul Hunedoara inclus pe Lista Provizorie, celelalte cinci proprietăţi ale Patrimoniului Mondial cultural românesc. (A. Năstase)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ovidiu Furdui, primarul din Crişcior, vrea agroturism la el în comună

De curând, a fost demarat proiectul „Dezvoltarea Agroturismului în Comuna Crişcior la nivel European“, în baza căruia se doreşte identificarea...

O companie din China deschide o fabrică în Deva

Potrivit unui comunicat transmis de Primăria municipiului Deva, compania chineză UE Furniture Co. va investi într-o fabrică de mobilă în...

Incinta 1 a Cetăţii Devei va fi reabilitată cu fonduri europene!

Veşti bune pentru deveni şi nu numai! Incinta 1 a Cetăţii Devei, care cuprinde partea din vârfului dealului pe care...

Închide