Ovidiu Draia: „Pânã acum, am muncit pentru mine. A venit momentul s-o fac pentru cei care au nevoie de ajutor”

Sorina Popa

Ovidiu Draia (foto) a absolvit Universitatea de Vest Timişoara – Facultatea de Ştiinţe Economice, având diploma de economist licenţiat. De asemenea, a absolvit Facultatea de Control şi Expertiza Produselor Alimentare din Alexandria, Facultatea de Ştiinţe Juridice „Vasile Goldiş” şi are un masterat în administraţia publică. A lucrat la firme private, dar şi de stat, ocupând, pe rând, funcţiile de şef depozit, director economic, director general, iar apoi, a hotărât să meargă pe cont propriu, începând o afacere. Cu câţiva ani în urmă, a intrat şi în viaţa politică.
Iar acum, la nici 30 de ani, Ovidiu Draia vrea să ajungă în Parlamentul României. Mulţi dintre prieteni îl susţin, iar alţi cunoscuţi îl întreabă cum de s-a hotărât să facă acest pas. Oricum am lua-o, el nu vrea să renunţe la această experienţă şi vrea să se bată pentru un post de deputat.
Este clar, că în campania electorală nu veţi fi iertat de adversarii politici, având în vedere şi faptul că liderul PSD din judeţ, Laurenţiu Nistor, candidează pe acelaşi colegiu, Brad-Valea Mureşului, iar dumneavoastră părăsiţi PSD-ul pentru a vă putea arunca în această bătălie politică. De ce vreţi să ajungeţi deputat, mai ales că unii politicieni ajung pe asemenea funcţii mult mai târziu, când au o vârstă mai înaintată?
Ştiu că am timp şi că aş putea candida în anii viitori pentru un post în Parlament. Dar, am văzut ce au făcut unii parlamentari, cum îşi bat joc, pur şi simplu, de cei care i-au votat şi că nu se gândesc decât la propriul lor buzunar. Mulţi intră în politică, pentru a se îmbogăţi. Eu nu am nevoie de acest lucru, pentru că lucrez de mulţi ani şi mi-am făcut un rost. Însă, sunt mulţi oameni în ţara asta care nu au bani nici să-şi asigure traiul de zi cu zi. Văd zilnic oameni săraci, care deşi muncesc, nu pot să se întreţină, nu le ajung banii să aibă măcar strictul necesar. Nu vreau să trăiesc într-o ţară unde se întâmplă aşa ceva. De aceea, vreau să schimb ceva, să-i ajut pe cei care au nevoie. Cred că a venit vremea ca alţi oameni, care au dovedit că ştiu să conducă o afacere, un colectiv, care nu se duc în parlament pentru a se îmbogăţi, deoarece şi-au asigurat un trai îndestulător, ci pentru a lucra pentru cei care i-au ales, pentru progresul zonei pe care o reprezintă. Eu pot şi vreau să muncesc pentru cei care au nevoie de mine.
Aveţi proiecte pentru locuitorii din Colegiul Brad-Valea Mureşului, pe care veţi candida? Sunt persoane cu probleme diferite. La Brad, oamenii se confruntă de ani buni cu problema încălzirii. În restul colegiului, sunt persoane care locuiesc în comune, deci au alt gen de necazuri. Adversarii vă pot acuza că nu aveţi experienţă în viaţa politică şi, ca atare, nu veţi putea face mare lucru dacă ajungeţi în Parlament.
Dacă m-am hotărât să candidez, nu mă joc. Deşi sunt tânăr, asta nu înseamnă că sunt şi naiv. Oamenii ar trebui să aibă încredere în tinerii care vor să facă o carieră, chiar şi în politică. Aş putea să mă distrez cu banii pe care-i câştig. Să-mi petrec nopţile prin cluburi. Dar, nu. Am hotărât că voi candida şi pentru asta, îmi pun toate puterile în mişcare. Şi nu sunt singur, am prieteni care mă susţin. Am o echipă puternică cu care pornesc la lupta aceasta. Pentru brădeni, am, de exemplu, un proiect de încălzire cu panouri solare, pe fonduri europene. Consider că aceasta este problema cea mai grea a locuitorilor din municipiul Brad. Iar dacă toată lumea se pune de acord, se poate realiza proiectul. Pentru celelalte localităţi, am alte obiective, de ajutorare a fermierilor, de susţinere a muncii sătenilor, de educaţie şi cele de alimentare cu apă şi canal, protecţia mediului.
Veţi avea ca adversari oameni politici cunoscuţi în întreg judeţul. Nu vă e teamă de Laurenţiu Nistor (PSD), Tiberiu Borca (PDL)? Cum vă veţi putea bate cu ei, într-o competiţie extrem de dificilă?
E adevărat, adversarii sunt politicieni mult mai cunoscuţi decât mine. Însă, numai cine nu încearcă, nu câştigă. Dacă ei sunt cunoscuţi, asta nu înseamnă că sunt pe viaţă pe nişte posturi. Nu cred că ei au făcut suficient pentru oameni. Repet, o mare parte a celor care formează clasa politică actuală se gândesc doar la propriul buzunar şi atât. Nu-i interesează, oare omul de lângă ei are ce pune pe masă copiilor, are cu ce să se încălzească la iarnă? Eu sunt o alternativă la acest gen de politician, unul cu suflet. Nu îi voi dezamăgi pe oameni, asta este sigur. Am muncit până acum şi aşa voi face şi de acum înainte. Am iniţiative şi pot să fac multe lucruri pentru alţii. Iar asta va fi împlinirea mea, să pot să ajut. Sunt, într-adevăr, tânăr, şi ştiu că asta nu e o calitate. Dar nici un defect.

6 comentarii la „Ovidiu Draia: „Pânã acum, am muncit pentru mine. A venit momentul s-o fac pentru cei care au nevoie de ajutor”

 • 28 septembrie 2012 la 7:57
  Permalink

  EU CRED CA DE ACUMA VREI SA LUCREZI PENTRU TINE ,MIE SI SCIRBA SA VA MAI VAD SI SA VA AUD CU ACELEASI BRASOAVE PE CARE LE SPUNETI DE22 DE ANI, SI VAD CA ACUMA VIN COIOTII TINERI DIN URMA CU ACEIASI LACOMIE SI SETE DE PARVENIRE,SE IMPAUNEAZA CU TOT FELUL DE ,,SCOLICI”FACUTE LA APELUL DE SEARA ,VEZI DOAMNE CE COMPETENTELE LUI PESTE AU EI. NU SE VA MAI FACE BINE TARA ASTA NICI PESTE O MIE DE ANI

 • 28 septembrie 2012 la 8:13
  Permalink

  Citez ,,Am muncit până acum şi aşa voi face şi de acum înainte ”
  da a muncit , a facut lucrari de mantuiala impreuna cu asociatul sau primar Irimie Gabriel la Casa de cultura din Hunedoara si prin mai multe puncte de lucru, precum si in municipiul Brad , asa vrea sa ajute oamenii luind bani nemunciti .
  Rares traian spunea in 23 septembrie 2012 la 14:53 :Cum vreti sa alegem un fost hot de carduri prin anglia ? nu ne mai prostiti,ca e tanar,ca e nu stiu cum.are in spate pe taica-sau ! intrebati-l ce a facut prin Anglia acum cativa ani,cum a luat bani din banca,fara sa-i restituie bineinteles,si multe altele ! oare toata lumea e proasta?
  normal ca stiu pentru ca a stat in aceeasi zona cu mine ! asa ca incearca in alta parte si keep your mouth shut,asta sa-ti spun mai frumos!
  GIGEL spunea in 25 septembrie 2012 la 8:37 Da se vede ce oameni vor sa candideze pentru parlament din partea PP-DD, vreau sa fac legatura intre Ovidiu Draia si Cristian Vladu doar se cunosc bine ,pe vremea cand era director la termocentrala Mintia Cristian Vladu baga bani multi in firma lui Draia si a asociatului sau Irimie Mihai primarul comunei Soimus , S-au gandit ca mai tarziu vor avea nevoie de bani pe care sa-i foloseasca in campaniile electorarale Amintiti-va si despre mita data de PDL-isti in campania electorala pentru mandatul de deputat din zona Hategului . Domnul Draia poate spera ca asociatul sau Irimie Mihai primarul comunei Soimus campania , sa-i ceara principalului sau sponsor sa-l ajute si pe el ca doar sunt buni Prieteni si asociati,
  Si mai sunt multe de spus cei doi asociati cumparau masini din strainatate si le inmatriculau in Bulgaria ca sa fenteze statul Roman
  Asa si-a facut un rost in viata.

 • 28 septembrie 2012 la 10:15
  Permalink

  Si ce daca a furat carduri in Anglia? Muistilor!!!!! Altii pe care i-ati ales au furat flote si fura in continuare miliarde,fac trafic de armament, etc!!!! Asa e romanul!
  Cat despre tine Victoras…..esti un mare praduitor!!!! Tu cum ti-ai facut banii in Anglia???? Teapa la banca cumva????

 • 28 septembrie 2012 la 13:30
  Permalink

  Citez ,,Eu pot şi vreau să muncesc pentru cei care au nevoie de mine O mare parte a celor care formează clasa politică actuală se gândesc doar la propriul buzunar şi atât”.pana acum cum ai muncit pentru cei care spuni ca au nevoie de tine n-am auzit nimic despre lucrul acesta si nici nu o sa poti face acest lucru pentru ca nu ai atatea resurse cata lume este in pragul disperarii , numai lauda este de tine.
  Bine spune FLORIN ca ai facut scolile la apelul de seara pentru ca ai fost c-am mult plecat din tara si nici scoala nu ti-a placut. Cred ca nu mai ai sansa de reusita in afaceri si te-ai indreptat in alta directie unde crezi ca o sa-ti umpli buzunarele tale nu sa-i ajuti pe cei nevoiasi

 • 28 septembrie 2012 la 23:35
  Permalink

  Toata lumea il critica pe dl.DRAIA ca a furat carduri prin Anglia ca a facut scoli la apelul de seara,ca a furat banii contribuabililor etc.
  Aduceti domnilor probe in acst sens si o sa va credem pe cuvant.Dar pana atunci domnilor sa nu iutam ca domnul OVIDIU DRAIA,prin firma pe care o conduce asigura painea cea de zi cu zi la peste o suta de familii,ceea ce alti politicieni “cinstiti” nu fac acest lucru.
  Bravo domnule DRAIA chiar daca sunteti tanar aveti tot suportul meu.
  Tineti-o tot asa!Mult succes!

 • 1 octombrie 2012 la 8:33
  Permalink

  Gabi la cati oameni le-dat gol in buzunar?
  Dupa cum spene a muncit prea mult , acum poate sa ramana la pensie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
L-a trosnit în cap cu coada de la sapă

Un copil în vârstă de 13 ani a fost internat în spital, după ce a fost lovit în cap, de...

Fostul prefect, Cristian Vladu, a demisionat din PDL

Fostul prefect de Hunedoara, Marius Cristian Vladu (foto), şi-a dat demisia din PDL, după 14 ani de activitate în acest...

Linie de troleibuz între Deva şi Hunedoara

Ieri, consilierii locali şi-au dat acordul de principiu pentru realizarea unei linii de troleu care să lege municipiile Deva şi

Închide