Orban şi guvernul paralel

7 iulie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Luni, domnul Ludovic Orban, aşa numitul Prim-ministru al României, a avut un discurs de speriat în Camera Deputaţilor. Lăsând la o parte grandomania sa, care se întăreşte pe zi ce trece, este clar că avem un premier căruia nu îi pasă decât de propriul electorat. Practic, dacă nu eşti de acord cu politicile Guvernului Orban, în toate privinţele, nu mai ai ce căuta în această ţară, conform viziunii PNL. Chiar şi Curtea Constituţională a României este irelevantă, din declaraţiile liderilor liberali, care dispreţuiesc orice personalitate, organizaţie sau instituţie neafiliată politic la PNL.
Retorica extremistă a lui Ludovic Orban şi ieşirile sale la adresa echilibrului democratic au fost blamate şi de către Preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio, care a făcut următoarele precizări: „Libertatea de exprimare este o valoare fundamentală într-un stat democratic, dar deţinătorii funcţiilor publice trebuie să se abţină în criticile lor. Criticile nerespectuoase şi apelurile publice la neexecutarea deciziilor Curţii sunt inadmisibile. Deciziile curţilor constituţionale sunt definitive şi obligatorii şi trebuie să fie implementate.”
Domnule Orban, stimaţi liberali, Europa vede ce faceţi, iar românii ştiu deja. Conform unui sondaj apărut săptămâna aceasta în spaţiul public, 53 la sută dintre cetăţenii români cu drept de vot consideră că Guvernul PNL a profitat de pandemie pentru a face achiziţii netransparente, iar 55 la sută sunt de părere că PNL nu are oameni pregătiţi să gestioneze criza economică. În mod evident, România este pe contrasens faţă de Uniunea Europeană, întrucât Guvernarea PNL produce şomeri în masă, în loc să menţină locurile de muncă. Dacă privim statisticile, România are un număr record de contracte de muncă încetate definitiv – peste 620.000. Cetăţenii au aşteptat patru luni un plan de relansare economică, dar au văzut doar chefuri cu şampanie la Palatul Victoria sau petreceri în grădină la Clubul Diplomatic. Ghinion, cum ar spune Preşedintele Klaus-Werner Iohannis.
Din păcate, liberalii trăiesc într-o realitate diferită faţă de cetăţenii acestei ţări, iar Guvernul Orban este paralel cu sentimentele românilor.
Natalia-Elena Intotero, deputat PSD Hunedoara

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 8.07.2020

Marian Vlad, bărbat de 36 de ani, rezident în Haţeg Pentru că a fost arestat preventiv pentru 30 de zile,...

Bulina albă, 8.07.2020

Ştefan Beregszaszi, antrenor hunedorean de atletism, membru fondator al Asociaţiei columbofile Voiajorul Hunedoara Pentru că deşi se află la o...

Gura lumii, 8.07.2020

Vorbesc cârcotaşii prin târg că la o instituţie care se ocupă cu controalele lucrurile stau cam aşa: verificările se fac...

Închide