Mai repede la pensie cu doi ani

7 iulie 2020 | 7 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Adriana Năstase

Comisia de Muncă şi Protecţie Socială a dat ieri undă verde pentru un proiect de lege privind reducerea vârstei de pensionare pentru cei care au lucrat în zone cu poluare.
„Împreună cu colegii mei parlamentari PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor, Natalia Intotero, Cristian Resmeriţă şi Viorel Sălan, am susţinut astăzi (n.r.-ieri), în Comisia de Muncă şi Protecţie Socială, un articol de lege prin care locuitorii judeţului Hunedoara, care au locuit mai mult de 30 de ani în zonele cu poluare remanentă, vor beneficia de o reducere de doi ani a vârstei standard de pensionare. De această lege vor beneficia şi cetăţenii municipiului Hunedoara!”, a declarat Ilie Toma (foto), deputat PSD de Hunedoara.
„Grupul parlamentar al deputaţilor PSD de Hunedoara a transmis pentru studiu Comisiei de Muncă şi Protecţie Socială 5.000 de documente, referitor la istoricul zonei cu poluare remanentă din ultimii 60 de ani de funcţionare ai industriei grele pe teritoriul judeţului Hunedoara. De asemenea, au fost transmise buletine de analiză şi documente care fac dovada directă a infestărilor aerului, apei şi solului. Comisia de Muncă şi Protecţie Socială a dat aviz favorabil acestui proiect de lege, pentru următoarele localităţi din judeţul Hunedoara: Petroşani, Petrila, Vulcan, Lupeni, Aninoasa, Uricani, Hunedoara, Călan, Brad, Deva, comunele Teliucu Inferior, Crişcior, Veţel, Ghelari, Băiţa, Baia de Criş şi Certeju de Sus. Pentru toate aceste localităţi, şi pe o rază de opt kilometri în jurul acestora, locuitorii care au avut aici domiciliul stabil mai mult de 30 de ani vor beneficia de doi ani reducere la vârsta standard de pensionare”, a declarat deputatul social-democrat Ilie Toma.

Comentarii (7)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. hunedorean spune:

  bravo!iar cei care au iesit deja pot muri linistiti!

 2. ionica spune:

  dl.toma 20% nu are nici o contributie?
  a uitat de colegii lui?

 3. lazar spune:

  BRAVO

 4. escu spune:

  Si banii de unde-i luati ?Ii tipariti voi?

 5. escu spune:

  PROMISIUNI DESARTE.BANII CINE-I TIPARESTE?

 6. Anais spune:

  bani ii luam de la cine i tipareste si pe ai vostrii mai EVO

 7. Camera Deputatilor spune:

  Stiti cumva de ce jurnalizda Monalise Hihn sterge comentariile care nu-i plac ?In special la cele in legatura cu Adrian David si articolul privind ruinarea operatorilor de apa-canal din judet ,Apaprod si Apaserv!?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Orban şi guvernul paralel

Luni, domnul Ludovic Orban, aşa numitul Prim-ministru al României, a avut un discurs de speriat în Camera Deputaţilor. Lăsând la...

Bulina neagră, 8.07.2020

Marian Vlad, bărbat de 36 de ani, rezident în Haţeg Pentru că a fost arestat preventiv pentru 30 de zile,...

Bulina albă, 8.07.2020

Ştefan Beregszaszi, antrenor hunedorean de atletism, membru fondator al Asociaţiei columbofile Voiajorul Hunedoara Pentru că deşi se află la o...

Închide