Mai repede la pensie cu doi ani

Adriana Năstase

Comisia de Muncă şi Protecţie Socială a dat ieri undă verde pentru un proiect de lege privind reducerea vârstei de pensionare pentru cei care au lucrat în zone cu poluare.
„Împreună cu colegii mei parlamentari PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor, Natalia Intotero, Cristian Resmeriţă şi Viorel Sălan, am susţinut astăzi (n.r.-ieri), în Comisia de Muncă şi Protecţie Socială, un articol de lege prin care locuitorii judeţului Hunedoara, care au locuit mai mult de 30 de ani în zonele cu poluare remanentă, vor beneficia de o reducere de doi ani a vârstei standard de pensionare. De această lege vor beneficia şi cetăţenii municipiului Hunedoara!”, a declarat Ilie Toma (foto), deputat PSD de Hunedoara.
„Grupul parlamentar al deputaţilor PSD de Hunedoara a transmis pentru studiu Comisiei de Muncă şi Protecţie Socială 5.000 de documente, referitor la istoricul zonei cu poluare remanentă din ultimii 60 de ani de funcţionare ai industriei grele pe teritoriul judeţului Hunedoara. De asemenea, au fost transmise buletine de analiză şi documente care fac dovada directă a infestărilor aerului, apei şi solului. Comisia de Muncă şi Protecţie Socială a dat aviz favorabil acestui proiect de lege, pentru următoarele localităţi din judeţul Hunedoara: Petroşani, Petrila, Vulcan, Lupeni, Aninoasa, Uricani, Hunedoara, Călan, Brad, Deva, comunele Teliucu Inferior, Crişcior, Veţel, Ghelari, Băiţa, Baia de Criş şi Certeju de Sus. Pentru toate aceste localităţi, şi pe o rază de opt kilometri în jurul acestora, locuitorii care au avut aici domiciliul stabil mai mult de 30 de ani vor beneficia de doi ani reducere la vârsta standard de pensionare”, a declarat deputatul social-democrat Ilie Toma.

7 comentarii la „Mai repede la pensie cu doi ani

 • 8 iulie 2020 la 4:57
  Legătură permanentă

  dl.toma 20% nu are nici o contributie?
  a uitat de colegii lui?

 • 28 iulie 2020 la 11:12
  Legătură permanentă

  bani ii luam de la cine i tipareste si pe ai vostrii mai EVO

 • 28 iulie 2020 la 15:03
  Legătură permanentă

  Stiti cumva de ce jurnalizda Monalise Hihn sterge comentariile care nu-i plac ?In special la cele in legatura cu Adrian David si articolul privind ruinarea operatorilor de apa-canal din judet ,Apaprod si Apaserv!?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.