Orban sărbătoreşte tot, dar nu susţine nimic!

Pe 31 mai a fost Ziua Românilor de Pretutindeni. Am observa t multe mesaje de felicitare din partea liberalilor, atât în presă, cât şi în mediul online. Dar, ce au făcut ei cu adevărat pentru românii din diaspora şi din comunităţile istorice?

Au desfiinţat Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, care le asigura o reprezentare corectă la nivel guvernamental şi l-au înlocuit cu două departamente de o statură diminutivă în aparatul Executivului.
Guvernul Orban i-a ţinut pe români în vamă, la Nădlac, înghesuiţi ca într-un container. Preşedintele Iohannis a spus că diaspora trebuie să stea departe de ţară, pentru că prezenţa lor este un pericol. Majoritatea lumii îşi vrea cetăţenii acasă, în propria ţară. La noi, este invers.
Pe 1 iunie, a fost Ziua Internaţională a Copilului. Un moment binevenit, în care i-am văzut pe cei mici bucuroşi şi liberi. Dar, din nou, mă întreb ce a făcut Guvernul Orban pentru copii? Nimic. Se luptă să nu crească alocaţiile, doar pentru că propunerea a venit din partea PSD.
În data de 5 iunie, vom marca Ziua Internaţională a Mediului. Să ne aşteptăm, din nou, la multe felicitări, pentru că fapte nu există. Guvernul Orban şi parlamentarii PNL nu au mişcat un deget ca să oprească defrişările masive din perioada martie-aprilie şi nici nu au susţinut Legea prin care PSD a interzis temporar exportul de buşteni. Premierul Orban a declarat chiar public că ştirile sunt false şi că nu există defrişări ilegale în România. Dar, ce aşteptări să mai avem de la PNL, care a votat împotriva înfiinţării DNA-ului pădurilor în Parlament?
Cu câteva luni în urmă, Cabinetul Orban a prezentat un raport de activitate pentru primele 100 de zile de guvernare. Acum, au împlinit 200 de zile – 200 de zile de petreceri la Palatul Victoria, 200 de zile în care au înghesuit românii pe aeroporturi şi în vamă, 200 de zile de împrumuturi record şi tunuri financiare!
Natalia-Elena Intotero, deputat PSD de Hunedoara

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.