Artiştii din Petroşani, cu jalba-n proţap la uşa lui Costel Avram

Sorina Popa

Ieri, angajaţi ai Teatrului „I.D. Sîrbu“ din Petroşani s-au adunat în faţa Biroului Consiliului Judeţean din municipiu, nemulţumiţi că nu primesc sprijin de la şefii instituţiei judeţene.

Un protest spontan
Protestul spontan a fost cauzat, spun angajaţii teatrului, de faptul că nu sunt susţinuţi financiar de conducerea Consiliului Judeţean, în special pentru un proiect privind motivele depopulării Văii Jiului şi accesul la cultură a categoriilor defavorizate.
Şi, pentru că ieri, administratorul public al judeţului, Costel Avram, a susţinut audienţele la Biroul din Petroşani, lucrurile sunt de înţeles. Pentru că, se ştie, conducerea teatrului din Petroşani nu-l are la inimă pe Costel Avram. „Am făcut o solicitare către Consiliul Judeţean pentru acordarea unei sume de 45.000 de lei. Am indicat inclusiv sursa de unde putem realiza această virare de credite. Am solicitat, şi pun accent pe virare de credite, pentru că în accepţiunea secretarului, a lui Costel Avram şi a preşedintelui Bobora, acest lucru este ilegal”, a declarat, pentru Gazeta de Dimineaţă, Cosmin Rădescu, managerul Teatrului Dramatic „I.D. Sîrbu“ din Petroşani. Proiectul presupune montarea de piese în spaţii neconvenţionale, unde locuiesc oameni ce nu au acces la cultură în mod normal.

„Să nu se ascundă după intermediari”
Şi, pentru că tot Costel Avram este acuzat că nu a vrut să dea banii necesari pentru proiectul artiştilor, am vrut să aflăm de la administratorul public al judeţului dacă aşa stă treaba.
„Este clar ca bună ziua, că liberalul Cosmin Rădescu nu este decât un instrument, folosit, alături de echipa de la teatru, în campanie electorală. Îmi doresc ca aceia care vor candida la alegerile locale să discute faţă-n faţă problemele cetăţenilor, şi nu să se ascundă după intermediari. Cât despre «abuzurile» Consiliului Judeţean, cum că nu dă bani pentru teatrul din Petroşani, cred că orice instituţie de cultură şi-ar dori să fie «abuzată» cu un buget de 50 de miliarde de lei vechi. Atât a primit pentru acest an, Teatrul din Petroşani de la Consiliul Judeţean. Dar liberalul Cosmin Rădescu (n.r. directorul instituţiei), trebuie spus că el a fost obligat să plătească, evident, din banii teatrului, 500 de milioane de lei vechi unui angajat care a câştigat procesul, după ce a fost dat afară ilegal. Rădescu a luat modelul lui Ludovic Orban, care închide minele. Aşa şi Rădescu, dă afară oamenii din teatru”, a declarat Costel Avram, administratorul public al judeţului, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN. (Sursa foto: Gazeta de Dimineaţă)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.