Politica si administratie

Oportunități extinse pentru tinerii care aplică la DiscoverEU

Parte a Programului Erasmus+, DiscoverEU le oferă tinerilor mai multe permise de călătorie în Europa, con­tri­buind astfel la succesul Anului Euro­pean al Tineretului, a afirmat euro­parlamentarul Iuliu Winkler (UDMR, PPE), care consideră că tinerii din țara noastră trebuie infor­mați cât mai bine cu privire la această oportunitate.

Experiență unică în viață
„2022 a fost desemnat Anul Euro­pean al Tineretului, acesta fiind un bun prilej pentru extinderea oportunităților oferite de DiscoverEU. Acest program a intrat în familia Erasmus+, iar acest lucru înseamnă că permisele de că­lătorie pot fi obținute atât de tinerii care sunt re­zidenți legali în statele membre ale UE, cât și de cei din țările terțe asociate la Programul Erasmus+. De asemenea, începând din această primăvară, can­didații selectați vor primi și un card DiscoverEU, prin care pot beneficia de reduceri pentru anu­mite activități cul­tu­rale, educaționale și sportive, la cazare, dar și în restau­rante, precum și pentru transportul public local. Este un pro­gram extraor­di­nar prin intermediul că­ruia, de la lansare, 130.000 de persoane – in­clusiv tineri din Transilvania – au călă­torit gratuit în Europa. Aceasta este o experiență unică în viață pentru tinerii de 18 ani. Cunoașterea de noi culturi, învățarea de limbi străine și legarea unor noi prietenii reprezintă un avantaj pentru adolescenții care pășesc în viața de adult”, a declarat Iuliu Winkler.
DiscoverEU le oferă tinerilor care au împlinit 18 ani posibilitatea de a că­lă­tori în Europa și de a dobândi cunoș­tințe și experiențe noi. Candidații care vor obține permisele DiscoverEU vor putea să descopere diversitatea cul­tu­rală și a peisajelor europene călă­to­rind în prin­cipal pe calea ferată, cu posibilitatea de a folosi alte mijloace de transport în cazuri excepționale.
În fiecare an se organizează două sesiuni de depunere a candidaturilor. Pentru următoarea rundă, perioada de depunere a candidaturilor este cu­prinsă între 7 aprilie 2022, ora 12.00, ora Europei Centrale (CET), și joi, 21 aprilie 2022, ora 12.00 – CET. Can­di­dații trebuie să se fi născut între 1 iulie 2003 și 30 iunie 2004.
Mai multe informații despre pro­gram și formularul de depunere a can­di­da­turii se găsesc pe Portalul Euro­pean pentru Tineret: https://bit.ly/3v4Ftih.

One thought on “Oportunități extinse pentru tinerii care aplică la DiscoverEU

  • Uitati-va la fata lui.
    Asa arata un parvenit al zilelor noastre care nu a făcut nimic pentru orașul lui!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura