Sport

Operaţie în loc de turneu în SUA

Ciprian Marinuţ

Rugbistul Daniel Cojocaru (foto), legitimat la Ştiinţa Petroşani, a ratat participarea cu echipa naţională de rugby în şapte a României, la turneul desfăşurat la finalul săptămânii la Las Vegas, din cauza unor probleme de sănătate.

Trebuia să fie titular
Ghinionul l-a lovit exact în cel mai nepotrivit moment pe rugbistul Daniel Cojocaru, care este component de bază al echipei naţionale de rugby în şapte. Jucătorul de la Ştiinţa Petroşani trebuia să fie titular în echipa tricoloră la turneul de la Las Vegas, însă o accidentare mai veche a înlocuit participarea la competiţia din SUA cu… consultaţiile medicale. „Încă de vara trecută, mă chinuie o durere la genunchi, iar acum s-a agravat şi va trebui să mă operez la ligament. Îmi pare foarte rău că nu am putut face deplasarea cu echipa la acest turneu din America. Ar fi fost o şansă unică de a juca în SUA. Din păcate, după operaţie, voi avea nevoie de cel puţin şase luni pentru recuperare. Este clar că pentru mine, prima parte a sezonului competiţional va fi ratată”, spune jucătorul, căruia clubul Ştiinţa Petroşani îi va suporta costul operaţiei, în valoare de aproximativ 1.000 de euro. Daniel Cojocaru este unul dintre jucătorii cu cele mai multe selecţii, atât la Naţionala de Rugby în şapte, cât şi la Naţionala de Tineret.

Locul şase din 16 echipe
Echipa naţională de rugby în şapte a României s-a situat pe locul şase în clasamentul turneului de la Las Vegas (SUA) dintre 16 echipe participante. Tricolorii au obţinut două victorii, o remiză şi au suferit două înfrângeri. Sâmbătă, în prima zi a turneului, România a încheiat la egalitate, 14-14, cu Denver 7’s Barbarians şi a dispus clar, scor 38-7, de Columbus Rugby Club. În a doua zi a competiţiei, românii au pierdut cu Dog River Howlers, scor 19-10, clasându-se pe locul secund în grupa preliminară. În continuare, tricolorii au jucat cu englezii de la Pups Rugby şi au fost învinşi cu 31-7, iar în ultimul meci, au câştigat cu scorul de 28-7, împotriva celor de la Chicago Lions.
La turneul de la Las Vegas, au participat următoarele 16 echipe: grupa A – Spania, Bermuda, Chicago Lions, Hawaii Marist Rugby; grupa B – Chile, Phillipine Pacific, Belmont Shore Tigers, Alaska Golden Bears; grupa C – Peru, Mexic, Force XV Froggies, Pups Rugby
grupa D – România, Dog River Howlers, Denver 7’s Barbarians, Columbus Rugby Club.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura