Olimpiada Naţională a Sportului şcolar, faza municipală la fotbal

Nicolae Gavrea

Recent, s-au desfăşurat la Deva întrecerile etapei municipale la fotbal băieţi, atât la nivel gimnazial, cât şi la nivel liceal, întreceri din cadrul competiţiei Olimpiada Naţională a Sportului şcolar, cu finalizare la nivel naţional.

Olimpiada Naţională a Gimnaziilor, etapa municipală, a reunit la start opt şcoli din Deva, iar după meciuri interesante desfăşurate la nivelul grupelor, în finala municipală s-au întâlnit echipele Colegiului Naţional Sportiv Cetate şi cea a Colegiului Decebal Deva. Meciul a fost la discreţia fotbaliştilor de la Sportiv, care s-au impus cu scorul de 6-2, ei fiind noii campioni municipali şi calificaţi la etapa judeţeană.
Lotul echipei CNS Cetate Deva: D. Berindeie, R. Tames, A. Strugariu, D. Ragman, I. Voinea, L. Mircea. Antrenori: prof. Daniel Simina şi prof. Marius Sîrbu.
În ceea ce priveşte competiţia rezervată liceenilor, Olimpiada Naţională a Sportului şcolar, jocurile disputate au fost de un nivel superior, majoritatea echipelor având elevi care practică fotbalul de performanţă. Opt licee, repartizate în două grupe, au oferit patru zile de jocuri spectaculoase.
Echipa de la CNS Cetate Deva s-a calificat în finală, unde a întâlnit formaţia celor de la CNT Transilvania. Jocul a fost de un înalt nivel calitativ, fotbaliştii de la Sportiv impunându-se în cele din urmă cu scorul final de 2-0, devenind şi la nivel liceal, campioni municipali.
Lotul echipei campioane: A. Bacinschi, B. Pieptea, E. Terna, A. Vesa, Z. Kovacs, A Tilea, C. Gulaş. Antrenori: prof. Marius Sirbu şi prof. Daniel Simina.
De altfel, conducerea colegiului i-a felicitat pe toţi elevii şi profesorii care au participat la aceste competiţii.
„Fair-play-ul, respectul, disciplina, competitivitatea, dar şi colegialitatea sunt valori pe care le-au promovat prin aceste competitii. Ne bucurăm că la Colegiul Naţional Sportiv tot mai mulţi elevi se îndreaptă spre activitatea fotbalistică. Noi, ca profesori, le oferim un mediu în care să se dezvolte atât educaţional, cât şi sportiv, activitatea desfăşurată la nivelul claselor de fotbal reflectându-se şi prin aceste rezultate deosebite. Este o premieră, chiar şi pentru noi, să câştigăm atât la gimnaziu cât şi la liceu, aceste rezultate fiind argumente solide pentru sprijinirea, implicarea şi dezvoltarea activităţii fotbalistice din liceu, dar şi din oraş, în viitor”, a declarat prof. Marius Sîrbu la finalul întrecerilor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.