Actualitate

Ofiţer din Petroşani, îngropat cu onoruri militare

02 Kovacs ingropat onoruri militareMaximilian Gânju

Salve de armă au brăzdat cerul Petroşaniului în memoria unui tânăr care a supravieţuit în teatrele de operaţiuni de peste hotare, dar a murit într-un accident rutier.
Tânărul ofiţer în vârstă de 25 de ani, Andrei Kovacs, de loc din Petroşani, a murit nevinovat după ce maşina în care era pasager, alături de alţi doi camarazi, s-a izbit violent de un autocar. Teribilul accident a avut loc pe D.N.2A, în judeţul Constanţa, la finele săptămânii trecute.
În momentul impactului, la volan se afla un coleg al celor doi militari morţi. Acesta a supravieţuit groaznicului accident, fiind imediat transportat la Spitalul Judeţean din Constanţa în stare critică. Poliţiştii îl cercetează pentru vătămare corporală şi omor din culpă. În carnagiu şi-a mai pierdut viaţa şi o femeie de 39 de ani. Aceasta era pasager şi ghid în autocarul de care s-a izbit autoturismul cu militari şi a fost proiectată prin parbriz. Din cercetarea preliminară, vinovat de producerea accidentului este subofiţerul din autoturism, care ar fi adormit la volan.
Trupul neînsufleţit al militarului a fost adus acasă, la Petroşani, iar ieri a fost înmormântat în Cimitirul Central din localitate. La funeralii au luat parte şi camarazii de arme ai tânărului de la unitatea din Brăila unde a fost angajat.
Andrei Kovacs a fost înmormântat cu onoruri militare, iar colegii lui de unitate spun despre el că era un tânăr pasionat de ceea ce făcea şi avea un viitor promiţător. În grad de locotenent, Andrei Kovacs fusese detaşat în garnizoana Brăila imediat după absolvirea Academiei, în anul 2005 şi participase la misiuni periculoase, în Afganistan şi Irak.

One thought on “Ofiţer din Petroşani, îngropat cu onoruri militare

  • Mai oameni buni voi nu cititi ce scrieti ? Daca Andrei avea 25 de ani si era angajat din 2005,s-a angajat la 15 ani ?
    In 2012 a terminat Academia si nu a fost plecat in nici-o misiune,nu mai mintiti lumea,cititi ce scrieti intai si mai si ginditi. Dumnezeu sa te ierte Andrei,ai plecat prea devreme dintre noi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura