Actualitate

Cei 12 hoţi din Petroşani au fost condamnaţi!

03 ciocan_judecatorOana Mihnea

Grupul celor 12 bărbaţi din Petroşani, arestaţi preventiv de Judecătoria Târgu-Jiu, după ce au furat componente de cale ferată şi au spart mai multe societăţi comerciale din judeţul nostru dar şi din Gorj, şi-a primit pedepsele. Unii au fost condamnaţi cu suspendare, alţii vor sta ani buni după gratii.

Între opt luni şi 10 ani de puşcărie
Deşi iniţial au fost doar opt reţinuţi, cercetările au mai scos la iveală şi alţi membri ai grupării specializate pe furt, în final făcând parte din dosar 12 persoane. Astfel, Petruţ Anghel a fost condamnat la patru ani şi nouă luni de închisoare cu executare, Nicolaie Curelar a primit trei ani, şase luni şi 20 de zile, Cristian Fazekaş va sta doi ani şi opt luni după gratii, Gabi Gheorghe Fazekaş doar opt luni de închisoare, Ludovic Vasile Bitang a fost condamnat la şase ani şi opt luni, iar Emil Grancea va sta la răcoare un an. Petrică Marius Lingurar, prins de poliţişti zilele trecute, a primit şase ani şi opt luni de închisoare. Florin State şi Laurenţiu Daniel State s-au ales cu cele mai aspre pedepse, 10 ani de închisoare cu executare, respectiv nouă ani şi şase luni.

Trei au fost mai… norocoşi
Petruţ Claudiu Anghel a primit doi ani şi şapte luni de închisoare cu suspendare, pe un termen de supraveghere de trei ani, acesta fiind pus în libertate după pronunţarea sentinţei. Marius Gabriel Bivolan a luat doar un an cu suspendare şi doi ani de supraveghere, iar lui Lazăr Căldărar i-a fost amânată executarea pedepsei de doi ani de închisoare, timp în care va sta sub supraveghere. Prejudiciul cauzat firmelor, între care se numără Sucursala Regională CFR Craiova, SC Enel Distribuţie Banat, SC Stadielco Petroşani, SC Refraceram SRL Baru şi SC Comexim Lupeni, ajunge la peste 30.000 lei, bani pe care cei condamnaţi trebuie să îi plătească părţilor civile cu titlu de despăgubiri. Decizia Judecătoriei Târgu-Jiu nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.
Reamintim că grupul infracţional a fost destructurat în 8 iunie, în urma unor percheziţii organizate de IPJ Gorj, cu sprijinul poliţiştilor hunedoreni.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura